Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid

WRR-Raadslid Pieter Winsemius opvolger van minister Dekker

Winsemius neemt afscheid Voorzitter WRR: `Wij lenen Pieter graag even uit aan het derde kabinet Balkenende'.

Raadslid Prof. Dr. Pieter Winsemius neemt tijdelijk afscheid van de WRR. Hij gaat op het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu de gisteren afgetreden minister Sybille Dekker vervangen. In het kabinet gaat hij zich o.a. bezighouden met het voorbereiden van de kabinetsreactie op het rapport van de commissie van Vollenhoven over de Schipholbrand. Winsemius heeft hiervoor goede papieren. Op dit moment werkt hij binnen de WRR aan het project `Veiligheid'.

De natuurkundige Winsemius (1942) was eerder minister van VROM in het eerste kabinet Lubbers (1982-1986). Tussen 1986 tot 2002 keerde hij terug bij organisatiebureau McKinsey in Amsterdam.

Sinds 2003 is hij lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, waar hij o.a. de projectgroep `Vertrouwen in de buurt' leidde.

Verder was Pieter Winsemius voorzitter van Natuurmonumenten en van de Raad van Toezicht van het van Gogh Museum. Momenteel is hij buitengewoon hoogleraar Management van Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit van Tilburg.

Voorzitter Prof. Dr. Wim van de Donk van de WRR heeft in een intern personeelsbericht laten weten: `wij lenen Pieter graag even uit aan het derde kabinet Balkenende. Wij zullen hem missen, maar zijn natuurlijk ook trots op hem'.