BASF

The Chemical Company opnieuw opgenomen in Climate Leadership Index en Dow Jones Sustainability Index
BASF is opnieuw opgenomen in de gerenommeerde ´Climate Leadership Index`. Deze index bestaat uit ondernemingen die zich bezighouden met vraagstukken op het gebied van klimaatverandering en de reductie van broeikasgassen. De index wordt samengesteld door het Carbon Disclosure Project (CDP), een internationale coalitie van institutionele beleggers. De benoeming van ondernemingen voor het Carbon Disclosure Project werd vrijdag 22 september in Frankfurt bekend gemaakt.

De hernieuwde opname van BASF in de Climate Leadership Index sterkt ons in onze inspanningen op het gebied van klimaatbescherming, zei Ernst Schwanhold, hoofd van BASF´s competence center Environment, Safety & Energy. De komende jaren zal BASF haar uitgaven voor energie efficiency en klimaatbescherming uitbreiden. We ontwikkelen voortdurend nieuwe producten en processen om efficiënter met energie te kunnen omgaan, zowel voor BASF zelf als voor haar klanten. Bovendien is reductie van broeikasgassen één van onze milieudoelstellingen sinds 2002. BASF geeft naar verwachting van 2006 tot 2008 1,2 miljard euro uit aan beheer van natuurlijke hulpbronnen. Dit komt overeen met ongeveer een derde van de totale uitgaven aan R&D van het bedrijf.

Carbon Disclosure Project
Het CDP, met het hoofdkantoor in Londen, is een internationaal initiatief van 225 banken, verzekeringsmaatschappen en pensioenfondsen die gezamenlijk meer dan 31 triljoen dollar beheren. Investeerders over de hele wereld zijn zich bewust van de risico´s die gepaard gaan met klimaatverandering en hopen dat bedrijven zoals BASF een voorbeeld vormen voor anderen in de branche, zei CDP-coördinator Paul Dickinson. De Climate Leadership Index bevat 50 van de FT 500 ondernemingen. Het doel is kansen en bedreigingen van klimaatbescherming mee te nemen in de aandelenanalyse. Criteria zijn een duurzame bijdrage aan klimaatbescherming, evenals plausibel en transparant management van onderwerpen op het gebied van klimaatbeleid.

Begin september 2006 is BASF eveneens onderscheiden voor haar prestaties op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid en is voor het zesde achtereenvolgende jaar opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World). De DJSI World is de belangrijkste duurzaamheidsindex en vertegenwoordigt de top 10% van de 2.500 grootste ondernemingen in de Dow Jones Global Index in termen van economisch, milieu en sociaal beleid in hun respectievelijke industrieën.

Meer informatie over de Climate Leadership Index and the Dow Jones Sustainability Index is verkrijgbaar op internet: www.www.basf.de/sustainable_investment
www.www.cdproject.net
www.sustainability-indexes.com

BASF
BASF is wereldwijd één van de toonaangevende ondernemingen in de chemische industrie - The Chemical Company. Haar portfolio strekt zich uit van Chemie, Kunststoffen, Veredelingsproducten, Gewasbescherming, Fijnchemie tot Olie en Gas.
Als een betrouwbare partner in nagenoeg alle branches helpen wij onze klanten met intelligente systeemoplossingen en hoogwaardige producten, succesvol te zijn. BASF ontwikkelt nieuwe technologieën en gebruikt deze om nieuwe markten aan te boren. Zij combineert economisch succes met milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid en draagt hiermee bij aan een betere toekomst. BASF heeft ongeveer 94.000 medewerkers en een omzet van meer dan 42,7 miljard euro in 2005. BASF is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt (BAS), London (BFA), New York (BF) en Zürich (AN). Meer informatie over BASF is verkrijgbaar via internet op www.basf.com

BASF Nederland B.V., 25 sep 2006

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Dessa Langevoort
tel: 026 - 3717 378