Gemeente Breda

Bredase risicobedrijven op risicokaart.brabant.nl

De risicobedrijven in Breda zijn vanaf vandaag te bekijken op de risicokaart www.risicokaart.brabant.nl.

Het gaat in Breda vooral om LPG-tankstations en bedrijven met chemische opslag die meestal op industrieterreinen zijn gevestigd. De gemeente Breda neemt al jaren maatregelen om de stad zo veilig mogelijk te houden voor haar inwoners.

Uit de kaart van Breda blijkt verder dat een kleine groep risicobedrijven in de buurt van woonwijken ligt. De gemeente streeft ernaar om deze bedrijven op termijn uit de woonwijken te halen of door nog strengere veiligheidseisen op te leggen de kansen op ongelukken verder te verkleinen.

De risicobedrijven moeten op dit moment allemaal aan strenge voorschriften voldoen op het gebied van milieu en veiligheid. De gemeente Breda controleert deze bedrijven ten minste twee keer per jaar op het naleven van de wettelijke eisen. Verder treffen de brancheorganisaties en de risicobedrijven zelf maatregelen om hun bedrijfvoering zo veilig mogelijk te maken. In Breda voldoen op dit moment alle risicobedrijven aan de geldende voorschriften.

Een samenleving zonder kans op ongelukken bestaat niet. Het is daarom van belang om erop voorbereid te zijn dat er iets fout kan gaan. Met de risicokaart en de landelijke campagne `Denk Vooruit' bereiden Rijk, provincie en gemeentes alle Nederlanders voor op eventuele rampen in hun omgeving, zodat mensen weten wat zij in zo'n geval moeten doen.

Breda, 25 september 2006