Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 25 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 25-09-2006

Met onder meer: inbraken, controles en getuigen verkeersconflict gezocht

Fietsgraveeractie

Landsmeer.

Het wijkteam in Landsmeer houdt op woensdag 27 september bij de politiepost op de Dorpsstraat een fietsgraveeractie. Vanaf half één in de middag tot half vier wordt de mogelijkheid geboden de fiets gratis te laten voorzien van uw postcode met huisnummer. Door deze unieke code kan een fiets in geval van diefstal makkelijker worden opgespoord en terug gebracht naar de eigenaar. Het blijft natuurlijk raadzaam de fiets goed afgesloten te parkeren. Het wijkteam probeert met deze actie het aantal fietsendiefstallen in Landsmeer verder terug te dringen.

Vrouw valt van ladder

Zuidoostbeemster, zondag 24 september 2006.

Een 50-jarige bewoonster van de Zuiddijk is tijdens werkzaamheden aan het dak van haar woning gewond geraakt toen de ladder onder haar voeten wegviel. Zij kwam hierbij terecht op een aanbouw waar de brandweer haar na verzorging door het per helikopter ingevlogen traumateam vanaf haalde. Per ambulance werd de vrouw met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak bedrijf

Purmerend, zondag 24 september 2006, 17:47 uur.

De politie onderzoekt een inbraak bij een servicebedrijf aan het Netwerk waarbij men binnen kwam door een ruit te vernielen. Even na half zes werd het alarm geactiveerd. Aan de voorzijde van het pand en in het pand waren ruiten vernield. Een tiental computerkasten zijn waarschijnlijk met een voertuig meegenomen. De afdeling Forensische Opsporing doet onderzoek naar de sporen. Bij een groothandel aan dezelfde straat werd een raam geforceerd maar hier is men niet binnengekomen.

Inbraak zwembad

Koog aan de Zaan, maandag 25 september 2006, 06:49 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in het zwembad aan de Wezelstraat. Om binnen te komen werd een gat in het dak gemaakt en men heeft zich vervolgens met een touw laten zakken. Er werden flink wat vernielingen aangericht en de kassa werd opengebrand. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden rond kwart voor twee in de nacht van zondag op maandag. De afdeling Forensische Opsporing doet onderzoek naar de sporen.

Drankrijders op de A7

Purmerend, 23 sept

Op de A7 werden zaterdagavond twee drankrijders aangehouden. Een 34-jarige automobilist uit Metslawier en een 33-jarige automobiliste uit Purmerend. Laatstgenoemde reed zonder rijbewijs. De geldigheid van het rijbewijs van de vrouw was al ruim een jaar verlopen.

De bestuurder uit Metslawier moest zijn rijbewijs inleveren. Zijn alcoholgehalte was drieeneenhalf keer zo hoog (1,9 promille) als toegestaan. De man had zijn drankgebruik bovendien gecombineerd met medecijngebruik, waardoor de rijvaardigheid nog sterker wordt beinvloed. Tegen beide drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

Wormerveer, 24 sept, 23:50 uur

Op de Prinses Irene-Brigadeweg werd zondagavond een 53-jarige automobiliste uit Wormer aangehouden omdat zij onder invloed van drank reed. Omdat de vrouw niet in staat was te blazen, werd op het politiebureau bloed afgenomen. Het bloedonderzoek moet aantonen hoe hoog het alcoholgehalte van de bestuurder was. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Verkeerscontrole

Purmerend, 24 sept, 14:30-17:00 uur

Op de Gedempte Singelgracht hebben agenten van het verkeershandhavingsteam zondagmiddag acht boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel (5x), het niet stoppen voor rood, het niet hebben van eenverzekeringsplaat (bromfiets) en voor het negeren van een stopteken.

Bromfietscontrole

Zaandam, 22 sept, 14:00-16:15 uur

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben vrijdagmiddag op de Provincialeweg Zaandam-Castricum een bromfietscontrole gehouden. Zeven voertuigen bleken te zijn opgevoerd, vijf bestuurders droegen geen helm, twee bestuurders reden onverzekerd rond en drie personen kregen een boete voor het rijden met een gladde band, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en het niet hebben van een bromfietscertificaat. In totaal werden 53 brom- en snorfietsen gecontroleerd.

Te snel

Wijdewormer, 24 sept, 18:05-20:20 uur

Op de Provincialeweg (80 km per uur) werd zondagavond op snelheid gecontroleerd. Van de 760 bestuurders reden er 25 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 100 km per uur.

Nauwelijks hardrijders

Assendelft/Wormerveer, 24 sept, 18:17-20:20 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Rijksweg Buitenhuizen-Purmerend (N246) in Assendelft hielden zondagvond vrijwel alle weggebruikers zich keurig aan de snelheid. Slechts drie van de 1210 bestuurders overschreden de snelheidslimiet van 100 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km per uur.

Op de N246 in Wormerveer (Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk) reden zondagavond 55 bestuurders te snel. In totaal passeerden 1610 voertuigen de onopvallende radarauto.

Inbraak postkantoor

Middenbeemster, maandag 25 september 2006, 07:36 uur.

Maandagochtend werd ontdekt dat er in het postkantoor aan de Prins Maurisstraat is ingebroken. Een raam bleek met grof geweld opengebroken om binnen te komen. Er werd een gat in de muur van een opslagruimte gemaakt, vernielingen aangericht en er werd gepoogd een kluis open te maken. Het is nog niet bekend of er goederen zijn verdwenen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Rollen lood gestolen

Purmerend, maandag 25 september 2006, 07:46 uur.

Op de Sydneystraat werden in het weekeind twee bouwcontainers open gebroken. Vermoedelijk met gebruik van een slijptol werden de sloten los gemaakt. Uit één van de containers werd gereedschap en drie, 50 kilo zware, rollen lood weggenomen.

Getuigen verkeersconflict gezocht

Zaandam, zondag 24 september 2006, 14:28 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersconflict waarbij vernielingen aan een auto plaatsvonden. Een bestuurder van een grijze personenauto werd op de Houtveldweg ingehaald door een crossmotor en een gestripte scooter. De bestuurders daarvan zouden hierbij gevaarlijke capriolen hebben uitgehaald en tegen de auto hebben geschopt. Eén van hen kwam ten val en vervolgens werd weer tegen de auto geschopt en gereden. Op het moment dat meerdere getuigen bij het incident kwamen gingen de belagers van de automobilist er vandoor. De crossmotor had een slinger in het voorwiel en de scooter/bromfiets was ontdaan van plastic kappen. Beide voertuigen hadden geen verzekerings- of kentekenplaat. Getuigen die nog niet bekend zijn bij de politie worden verzocht kontact op te nemen met het wijkteam Zaandam-West via 0900-8844.