Gemeente Hengelo

VvE Belang organiseert voorlichtingsbijeenkomsten voor appartementseigenaren

Voor alle appartementseigenaren in de regio Twente worden op maandag 2 oktober 2006 twee voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over De rechten en plichten van het wonen in een appartement. De bijeenkomsten vinden plaats in het Theater Hotel Almelo, Schouwburgplein 1 in Almelo. De organisatie is in handen van VvE Belang (Belangenorganisatie voor Appartementeigenaren) en de Gemeente Almelo. Aan het bijwonen van deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

Een appartementseigenaar heeft met meer en andere regels te maken dan een eigenaar van een eengezinswoning. Zo is een eigenaar van een appartement ook automatisch lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Vaak roepen deze regels vragen en problemen op. Bovendien is op
1 mei 2005 een aantal belangrijke wijzigingen van de appartementenwet in werking getreden. Ook moeten alle VvEs op 1 mei 2008 een reservefonds voor (groot) onderhoud hebben.

Programma

Geïnteresseerden kunnen kiezen tussen de middagbijeenkomst van 14.00 tot 16.30 uur en de avondbijeenkomst van 19.30 tot 22.00 uur. Voor de pauze wordt men geïnformeerd over de basisregels van het appartementsrecht en de wijzigingen in de appartementenwet van mei 2005. Na de pauze volgt een sessie over de arbo-regelgeving, liften en het werken op hoogte. Tot slot wordt ingegaan op de problematiek van het functioneren of, beter gezegd, het vaak niet functioneren van de vele (kleine) verenigingen van eigenaren. Bovendien kunnen bezoekers voorafgaand aan de bijeenkomst, tijdens de pauze en na de bijeenkomst een uitgebreide VvE-informatiemarkt bezoeken, waar bedrijven hun producten en diensten presenteren.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich voor de middag of de avond aanmelden door een e-mail te sturen naar info@vvebelang.nl .