Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

COGNOS KONDIGT COGNOS 8 GO! MOBILE AAN

Vandaag kondigt Cognos onder de naam Cognos 8 Go! Mobile de ondersteuning van mobiele-gebruikers in combinatie met Cognos 8 Business Intelligence aan. Cognos 8 Go! Mobile biedt gebruikers toegang tot volwaardige Business Intelligence via hun mobiele apparatuur zodat men altijd beschikt over alle informatie en functionaliteit die nodig is. In eerste instantie zal Cognos 8 Go! Mobile beschikbaar komen voor BlackBerry-gebruikers, Later zullen ook andere technologieën ondersteund worden.

Cognos 8 Go! Mobile past in de strategie van Cognos om stuurinformatie daar af te leveren waar het nodig is. Het gebruik zal leiden tot een betere besluitvorming, een hogere productiviteit en daarmee tot een verbetering van de bedrijfsprestaties. Bovendien halen organisaties met Cognos 8 Go! Mobile nog meer rendement uit hun IT-investeringen.

NIEUWEGEIN, 25 september 2006 - Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, kondigt Cognos 8 Go! Mobile aan. Deze nieuwe BI-oplossing biedt gebruikers van mobiele apparatuur direct toegang tot informatie, zodat ze op het juiste moment beslissingen kunnen nemen. Cognos 8 Go! Mobile zal de manier waarop gebruikers met hun apparatuur omgaan veranderen en BI bereikbaar maken voor nog meer mensen. De nieuwe mobiele client is Cognos' volgende mijlpaal bij het vergroten van de toegankelijkheid en acceptatie van BI, met betere beslissingen en bedrijfsprestaties als resultaat.

Het gebruikersvriendelijke Cognos 8 Business Intelligence levert via vertrouwde interfaces de juiste informatie op het juiste moment. Om de kwaliteit, snelheid en effectiviteit van beslissingen verder te verhogen, vergroot Cognos het bereik van Cognos 8 BI met toegangsopties die BI binnen de werkomgeving van iedere medewerker brengen. Cognos 8 Go! Search Service helpt gebruikers eenvoudig en snel gegevens over de prestaties en andere strategische informatie te vinden. Cognos 8 Go! Office Connection stelt gebruikers in staat rapporten, analyses en meetgegevens van Cognos 8 BI te bekijken en gebruiken binnen Microsoft Excel®, PowerPoint® en Word®.

Het nu aangekondigde Cognos 8 Go! Mobile is speciaal ontworpen om ook mobiele gebruikers te helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen en zo bij te dragen aan het verhogen van de individuele effectiviteit en de bedrijfsprestaties. Bovendien haalt de IT-afdeling nog meer uit de bestaande investeringen in Cognos 8 BI, waardoor deze de total cost of ownership verlaagt.

"De inzet van mobiele apparatuur staat hoog op de agenda van de meeste bedrijven", zegt Jack E. Gold, oprichter en Principal Analyst van J. Gold Associates, een bureau gespecialiseerd in het analyseren van de mobiele markt. "In de komende drie jaar zal zelfs 75% van alle bedrijven naar verwachting gebruikmaken van mobiele toepassingen. Door naast e-mail ook bedrijfskritische applicaties in te zetten, vooral die een betere en op actuele informatie gebaseerde besluitvorming mogelijk maken, zal de productiviteit van gebruikers sterk toenemen. Met het aanbieden van BI aan mobiele gebruikers, zoals met Cognos 8 Go! Mobile, kunnen medewerkers hoogwaardige beslissingen nemen die de efficiency van de onderneming en uiteindelijk ook de winst aanzienlijk zullen verhogen."

Cognos 8 Go! Mobile brengt het gebruik van BI en de productiviteit naar een hoger niveau

Het mobiele gebruik van bestaande BI-oplossingen is beperkt doordat deze gemaakt zijn voor de desktop. Gebruikers hebben bijvoorbeeld problemen met het scrollen door en uitbreiden van cellen in een groot spreadsheet, gebrekkige interactiviteit, het bekijken van pdf-documenten, trage download- en responsetijden of helemaal geen toegang tot cellen die buiten het bereik vallen. Cognos 8 Go! Mobile maakt een einde aan al deze beperkingen met een mobiele client die speciaal ontwikkeld is voor BI. Daarmee kan iedere medewerker of manager via zijn mobiele apparatuur rapporten en meetgegevens van Cognos 8 BI lezen en gebruiken, zonder dat er speciale versies van deze rapporten gemaakt hoeven worden. Met Cognos 8 Go! Mobile maken organisaties BI nog beter toegankelijk voor de gebruiker van alledag en verbeteren ze de bedrijfsprestaties met een gebruikersvriendelijke, intuïtieve en vertrouwde manier van werken. Andere voordelen van de clientinterface zijn:


· Eénmaal schrijven - makers van BI-rapporten hoeven nog maar één keer een rapport te schrijven. Elke gebruiker heeft daar toegang toe - in iedere taal, vanaf iedere locatie en op allerlei manieren (via het web, search, mobiel, desktop, et cetera). De client van Cognos 8 Go! Mobile zorgt dat de weergave van de data wordt afgestemd op het soort apparaat en de IT-afdeling hoeft geen speciale omgeving te bouwen voor het schrijven van mobiele rapporten. Medewerkers kunnen zo betere beslissingen nemen gebaseerd op complete BI-informatie - in plaats van op afgeleide, arbitraire rapporten of beperkte functionaliteit die eerst werden aangepast aan mobiele apparatuur.


· Eén beveiliging - Cognos 8 Go! Mobile past volledig binnen en maakt gebruik van de bestaande functionaliteit voor beveiliging van Cognos. Zo zijn alle gebruikers zeker van dezelfde beveiliging, op welke wijze ze ook toegang hebben tot rapporten. De beveiliging van Cognos 8 Go! Mobile houdt ook rekening met de bijzondere omstandigheden van mobiel gebruik, bijvoorbeeld door functionaliteit te bieden die bij diefstal of verlies zorgt voor automatisch verwijderen van informatie.


· Navigatie op maat - Gebruikers kunnen met de nieuwe Cognos 8 Go! Mobile-applicatie op hun toestel op intuïtieve wijze door rapporteren navigeren. Het ontwerp van Cognos 8 Go! Mobile benut de functionaliteit van de mobiele apparatuur en maakt dat medewerkers de informatie die ze nodig hebben eenvoudig en snel kunnen zien, interpreteren en gebruiken. Of ze nu zijn aangesloten op een draadloos netwerk, of niet.

Cognos werkt met Research In Motion (RIM) aan Cognos 8 Go! Mobile voor BlackBerry-gebruikers over de hele wereld

Cognos en RIM werken samen op technologisch gebied om Cognos 8 Go! Mobile beschikbaar te maken voor BlackBerry-gebruikers in de eerste helft van 2007. Met Cognos 8 Go! Mobile vergroten bestaande klanten van Cognos 8 BI het profijt van hun BI-investeringen via hun BlackBerry-toestellen. Met een kleine extra investering hebben ze op iedere locatie, op ieder moment inzicht in informatie die hun beslissingen ondersteunt. Bedrijven die al BlackBerry-toestellen inzetten voor medewerkers die op afstand of onderweg werken, kunnen deze beter bedienen door toegang te bieden tot belangrijke bedrijfsinformatie in BI-rapporten.

"Onze nieuwe technologische samenwerking met Cognos houdt in dat we Cognos 8 Go! Mobile combineren met RIM's sterke draadloze BlackBerry-platform tot een geïntegreerde mobiele BI-oplossing", zegt Jim Balsillie, Chairman en CEO van RIM. "We zullen klanten een krachtig hulpmiddel bieden - het eerste in zijn soort - waarmee ze de productiviteit kunnen verhogen. Het zal ze helpen toegang te krijgen tot en te focussen op belangrijke bedrijfsinformatie zodat ze hun business vergroten. We zijn er trots op deze veelbelovende innovatie samen met Cognos op de markt te brengen."

"Cognos 8 Go! Mobile speelt een belangrijke rol in de strategie van Cognos om BI daar af te leveren waar het nodig is.", zegt Leah MacMillan, Vice-President of Product Marketing van Cognos. "Cognos 8 Go! Mobile gaat veel verder dan andere producten op de markt en zal ongeëvenaard inzicht bieden in bedrijfsinformatie, waardoor medewerkers in staat zijn de bedrijfspulsen op afstand te volgen en hun beslissingen op afstand te nemen. Cognos 8 Go! Mobile is gebaseerd op het bewezen webservices- en SOA-gebaseerde Cognos 8 BI-platform en maakt BI toegankelijk voor iedere gebruiker. Het maakt niet uit of die aan zijn bureau zit of buiten de deur werkt. Dit zal de prestaties van de organisatie verbeteren." Ik ben telkens weer onder de indruk van de innovaties van Cognos. We wilden graag toegang tot Cognos via onze BlackBerry-toestellen en ik weet zeker dat als mijn gebruikers de mogelijkheden zien ze hiervan iedere dag gebruik zullen maken", zegt Chris Framel, Applications Group Manager van de stad Albuquerque (V.S.). "De vergaande functionaliteit sluit perfect aan bij de behoeften van mijn medewerkers die op afstand werken. Daarnaast zal onze IT-afdeling profiteren van deze nieuwe, volledig geïntegreerde manier om zonder extra beheerkosten Cognos 8 BI-informatie toegankelijk te maken. Dit soort toepassingen maakt het niet alleen mogelijk om meer gebruikers toegang te bieden tot de informatie die ze nodig hebben om de prestaties te verbeteren, maar zorgt ook voor een verdere verlaging van de total cost of ownership van onze BI-oplossing."

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Corporate Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die bedrijven helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en makkelijk aanpasbare oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen te beantwoorden (Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen?) en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige business-strategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De ondernemingen uit de top-100 die klant bij Cognos zijn, presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld. Voor meer informatie: www.cognos.nl.



Ingezonden persbericht