Knuffelchippen maakt einde aan kinderleed...

Ndg

Wie kent ze niet: het ontroostbare kind en de radeloze ouder wanhopig op zoek naar een verloren knuffeldier. En hebben we allemaal wel eens niet zo'n duidelijk geliefd en 'afgeknuffeld' diertje gevonden, waarvan de eigenaar onmogelijk te achterhalen bleek? Door de introductie van 'knuffelchippen' kan dit leed veelal worden verkomen. Op donderdag 28 september om 14.00 uur zal dierenarts Anne-Marie Langerhuizen namelijk in haar dierenartsenpraktijk in Breukelen de knuffels van de kinderen van groep 3/4 van basisschool 'de Schepershoek' van een identificatiechip voorzien. Zij leidt daarmee de 'Maand van het Chippen' in, die dit jaar voor de tweede maal in de maand oktober zal worden gehouden. De 'Maand van het Chippen' is een initiatief van de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) en heeft tot doel het promoten van permanente identificatie van huisdieren door middel van microchippen gevolgd door de juiste registratie van de gegevens in de databank.

Alle knuffeldieren worden gechipt met de nieuwste generatie transponders, zoals de microchips ook wel worden genoemd. De BackHome BioTec(r) transponder, is in tegenstelling tot de gangbare transponders niet van bioglas, maar van een onbreekbaar biopolymeer en kan daarom veilig in de knuffeldieren van kinderen in deze leeftijd worden toegepast. Gedurende de 'Maand van het Chippen' zullen een groot aantal dierenartspraktijken in het hele land bij het chippen en registreren van een echte hond of kat een knuffel van een eigenaar gratis meechippen. Deze knuffeldieren worden door de NDG gratis geregistreerd in hun databank zodat een teruggevonden knuffel snel weer in de armen van zijn 'baasje' kan liggen.

De 'Maand van het Chippen' is ontstaan uit een initiatief van de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) in samenwerking met Ceva Santé Animale, Proteq Dier&Zorg, Royal Canin, Virbac Nederland B.V. en het ministerie van LNV. Het initiatief wordt bovendien ondersteund door de Dierenbescherming en de Federatie Dierenambulances Nederland (FDN).