Schorer ontvangt subsidie hiv/soa preventie Latijns Amerika

Schorer

Persbericht

Amsterdam, 25 september 2006

Schorer ontvangt subsidie voor hiv/soa-preventie voor seksuele minderheden in Latijns Amerika en zuidelijk Afrika

Minister Van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking heeft in het kader van het nieuwe medefinancieringsstelsel (MFS) besloten Schorer 9,8 miljoen subsidie te verstrekken voor hiv/soa-preventie in Latijns Amerika en zuidelijk Afrika gerciht op seksuele minderheden. Schorer werkt, zowel nationaal als internationaal, aan optimale gezondheid en welzijn van homo- en biseksuele mannen, vrouwen en transgenders.

Schorer is blij met de toekenning, omdat de organisatie hierdoor projecten kan steunen in Latijns Amerika en zuidelijk Afrika. 'Daar schieten hiv/soa-preventie, hulpverlening en dienstverlening gericht op homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en transgenders tekort' aldus directeur Ferdinand Strijthagen.
'Organisaties die zich specifiek op deze doelgroep richten, werken relatief geïsoleerd en veelal in de marge van de samenleving. Daarom hebben wij een vierjarig programma ontwikkeld in samenwerking met zeventien organisaties in Brazilië, Ecuador, Suriname, Costa Rica, Honduras, Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika.'
Projecten
Met deze subsidie is Schorer in staat partnerorganisaties te ondersteunen bij het (verder) ontwikkelen en uitvoeren van hiv/soa-preventie, gericht op seksuele minderheden. Daarbij gaat het met name om mannen die seks hebben met mannen en vrouwen die seks hebben met vrouwen.
Schorer wil zo een bijdrage leveren aan de realisatie van het beleid ten aanzien van ontwikkelingssamenwerking van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar bovenal wil Schorer op deze wijze haar kennis en kunde ten gunste van de doelgroep in Latijns Amerika en zuidelijk Afrika aanwenden, waar zo dringend behoefte aan die kennis is.

Meer informatie: Schorer, Walther Hesselink, telefoon: (020) 573 94 32, e-mail: w.hesselink@schorernet.nl, Bezoek voor meer informatie de websites: www.schorer.nl