Ingezonden persbericht


Persbericht

Met Office kiest Borland voor Software Delivery Optimization

Borland's Application Lifecycle Management-oplossing (ALM) helpt Met Office software sneller, op tijd en binnen budget te leveren

Amstelveen, 25 september 2006 - Borland Software Corporation (NASDAQ:BORL), marktleider op het gebied van Software Delivery Optimization (SDO), heeft een contract gesloten met Met Office voor Borland's Application Lifecycle Management-oplossing (ALM). Met Office heeft die geselecteerd om snellere levering van weer- en klimaatproducten en -services voor klanten wereldwijd mogelijk te maken.

Met Office heeft gekozen voor Borland's oplossing om de zichtbaarheid van en controle op alle fases van het software delivery-proces te vergroten om op die manier de voorspelbaarheid en betrouwbaarheid van alle IT-projecten te verzekeren. Hierdoor worden nieuwe technologieproducten en -diensten sneller, op tijd en binnen budget opgeleverd.

"Onderzoek toont dat 84% van de IT-projecten de termijn overschrijdt en 56% het budget", zegt Nigel Reed, 'Head of Technology Development', Met Office. "Met Office vindt het belangrijk om er zeker van te zijn dat projecten blijven leiden tot winstgevende business en niet gaan deelnemen aan deze statistieken. We zijn overgestapt naar Borland om er zeker van te zijn dat onze projecten efficiënt verlopen en ons helpen bij het beheren van procesveranderingen", gaat Reed verder.

Met Office is een wetenschappelijke organisatie en voorziet in weerdiensten waar het publiek en het bedrijfsleven wereldwijd van profiteren. Borland hielp bij de ontwikkeling van weergerelateerde applicaties, inclusief voorspellingen op het gebied van vliegtuigveiligheid en het bewaren en opslaan van observaties. Toekomstige applicaties bevatten waarschijnlijk diensten voor het publiek, de vrijetijdssector, retail, nutsbedrijven en defensie.

"Wij hebben Borland gekozen voor kosteneffectievere en snellere projectontwikkelingen zodat we nog beter zouden worden in het voorzien in de behoeftes van onze klanten", zegt Reed. "De samenwerking met Borland helpt Met Office beter gefocust te blijven en veranderingen te managen bij bijwerkingen laat in het proces, zodat prototypes en voltooide producten sneller worden geleverd", legt Reed uit.

"Borland is opgetogen dat we de softwaremogelijkheden van Met Office optimaliseren", zegt Steve Gedney, MD, Borland UK. "Borland kijkt er naar uit Met Office's reputatie als één van 's werelds meest gerespecteerde wetenschappelijke organisaties te vergroten door Met Office te helpen bij het bezorgen van een betrouwbaar en optimaal software ontwikkelingsproces en het snijden in ontwikkelingskosten en -tijd."

Met Office verwacht dat het Borland-platform:

- significante toenames in de ontwikkelingsproductiviteit oplevert, terwijl de kwaliteit van de software verbetert;
- het aantal gebreken na oplevering verlaagt;
- de levertijd van projecten verbetert.

Borland sloot de deal na een tender voor Met Office's MIDE-project (Met Office Integrated Development Environment). Dit breed opgezette IT-project is bedoeld om voorspellingen voor het publiek en andere klanten beter en nauwkeuriger te maken. Het project is opgezet met Met Office's softwareontwikkeling als sleutelelement om de strategische doelen van de organisatie na te streven.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Met Office
Met Office is marktleider in het leveren van weer- en klimaatgerelateerde diensten over de gehele wereld.

Het kerndoel is het creëren van waarde voor belastingbetalers, klanten en aandeelhouders door hun middelen en mogelijkheden in te zetten om voordelen te bezorgen aan het publiek, de overheid, de economie en het milieu. Het is Met Office's taak de wetenschap achter weer en milieu te begrijpen en deze kennis te gebruiken om voorspellingen en informatie te verschaffen waar publiek, overheid en bedrijven beslissingen op kunnen baseren. Zo kunnen zij beter anticiperen op of zich aanpassen aan het weer en klimaat. Meer informatie is beschikbaar via op www.metoffice.gov.uk.

Over Borland
Borland is wereldwijd marktleider op het gebied van Application Lifecycle Management (ALM) en biedt oplossingen die softwaredelivery tot een beheersbaar, efficiënt en voorspelbaar organisatieproces maken. Borland helpt organisaties bij Software Delivery Optimization door het verzorgen van software, services en training die nodig zijn om de waarde van software voor de organisatie te verhogen. Meer informatie over het ontwikkelen van kwaliteitssoftware binnen de tijd en binnen het budget vindt u op www.borland.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS - Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com


---

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com