MINLNV: Beperkingsgebieden Bluetongue

Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

25 september 2006

Beperkingsgebieden Bluetongue

Met de onderhavige regeling wordt de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 (hierna: regeling) gewijzigd. De wijziging houdt verband met een bevestigde uitbraak van bluetongue op een bedrijf in Liessel. Op grond van richtlijn 2000/75/EG van de Raad van de Europese Unie van 20 november 2000 tot vaststelling van specifieke bepalingen inzake de bestrijding en uitroeiing van bluetongue moet er rond Liessel een nieuw 20-kilometergebied ingesteld worden. Dit nieuw in te stellen 20-kilometergebied overlapt met de bestaande 20-kilometergebieden (Noord-Brabant en Zuid-Limburg). Hierdoor ontstaat er één 20-kilometergebied in het zuiden van Nederland. Hiertoe wordt bijlage I bij de regeling aangepast. Als gevolg van het instellen van één 20-kilometergebied kan artikel 8b van de regeling, op grond waarvan vervoer tussen de afzonderlijke 20-kilometergebieden is toegestaan, vervallen.

De wijziging in onderdeel E, punt 2, zorgt er voor dat de werkwijze bij de exportcertificering, zoals neergelegd in de Regeling handel levende dieren en levende producten, ongewijzigd voortgezet kan worden.

De overige wijzigingen zijn technisch dan wel tekstueel van aard.

Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur
en Voedselkwaliteit van 25 september 2006, TRCJZ/2006/3010 houdende wijziging (10) van de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 in verband met een bevestigde uitbraak in Liessel

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

Gelet op richtlijn 2000/75/EG van de Raad van de Europese Unie van 20 november 2000 tot vaststelling van specifieke bepalingen inzake de bestrijding en uitroeiing van bluetongue (PbEG L 327), en artikel 10, eerste lid, van richtlijn 90/425 van de Raad van de Europese Unie van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224);

Gelet op de artikelen 29, 30, eerste en derde lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel I
De Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 wordt als volgt gewijzigd:

A
Artikel 3, tweede lid, komt te luiden:
2. Op het gebied, beschreven in bijlage I, zijn de artikelen 4, 6, 8, 8a, 8c, 9, 10, 12, 13, en 13b van toepassing.

B
In artikel 4, eerste lid, artikel 4, derde lid, artikel 5, onderdeel a, artikel 6, aanhef, artikel 7, eerste lid, onderdeel a, artikel 8, aanhef, artikel 8, onderdeel a, artikel 8a, eerste lid, aanhef, artikel 8a, tweede lid, artikel 8a, derde lid, aanhef, artikel 11, eerste lid, en artikel 13b, eerste lid, wordt .een gebied. telkens vervangen door: het gebied.

C
In artikel 7, derde lid, artikel 8a, tweede lid, artikel 13a, eerste, tweede en derde lid, en artikel 13b, eerste lid, wordt .ingevolge 6. vervangen door: ingevolge artikel 6.

D
Artikel 8b vervalt.

E
Artikel 9 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, aanhef, en het tweede lid, aanhef, wordt .een gebied. telkens vervangen door: het gebied.

2. In het tweede lid, onderdeel i, wordt .de herkauwers de dag voorafgaand aan de aankomst op het slachthuis. vervangen door: de herkauwers.

F
Artikel 10 wordt als volgt gewijzigd:

1. In de aanhef wordt .een gebied. vervangen door: het gebied.
2. Onderdeel a, komt te luiden:
a. de te verplaatsen runderen geen runderen zijn waarvan het bedrijf van oorsprong is gelegen in een deel van België, Frankrijk, Duitsland of Luxemburg waar ingevolge artikel 6, eerste lid, onderdeel c, van richtlijn 2000/75/EG maatregelen zijn getroffen.

G
Bijlage I wordt vervangen door de in de bij deze regeling opgenomen bijlage.

H
In bijlage II wordt .de gebieden. vervangen door: het gebied.

Artikel II
Deze regeling wordt aan de media bekendgemaakt en treedt op 25 september 2006, om 17.00 uur in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR
EN VOEDSELKWALITEIT,
Overeenkomstig het door de minister genomen besluit:
DE DIRECTEUR-GENERAAL,
mr. R.M. Bergkamp

Bijlage

Bijlage I
20-kilometergebied Zuid Nederland

Het 20-kilometer-gebied is als volgt begrensd:


1. Vanaf de kruising Rijksweg A59 en Coppensdijk, Coppensdijk volgend in zuidelijke richting tot aan Nieuwekampen.

2. Nieuwekampen volgend in noordoostelijke richting overgaand in Van Rijckelvoorseweg, Van Rijckelvoorseweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Brugstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Lindelaan volgend in oostelijke richting tot aan Vinkelsestraat.

3. Vinkelsestraat volgend in oostelijke richting overgaand in Huis Deelen volgend in zuidoostelijke richting tot aan Loosbroeksestraat volgend in noordelijke richting overgaand in Aardenbaan volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Langestraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Molendellen volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Achter de Berg, volgend in noordoostelijke richting overgaand in achterstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Brandsestraat volgend in oostelijke richting overgaand in Udenseweg volgend in oostelijke richting tot aan de A50.
4. De A50 volgend in zuidoostelijke richting tot aan de Rondweg.
5. Rondweg volgend in oostelijke richting tot aan Industrielaan.
6. Industrielaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Nieuwe Udenseweg volgend in oostelijke richting overgaand in Leeuwstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Brabantstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Volkelseweg tot aan Peelsehuis.
7. Peelsehuis volgend in oostelijke richting overgaand in Bovenstehuis volgend in zuidelijke richting overgaand in Zijp volgend in oostelijke richting overgaand in Waterval volgend in zuidelijke richting overgaand in Statenweg volgend in westelijke richting overgaand in Donkstraat tot aan Arendstraat.

8. Arendstraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Broeder Hogardstraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Daniel de Brouwerstraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Handelseweg volgend in zuidwestelijke richting tot aan Scheiweg.

9. Scheiweg volgend in oostelijke richting tot aan Oost-OM (N272).
10. Oost-OM (N272) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Peeldijk (N272) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Elsendorpseweg (N272) volgend in oostelijke richting overgaand in Gemertseweg (N272) volgend in noordoostelijke richting tot aan Blauwstraat.

11. Blauwstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Loonseweg volgend in zuidelijke richting tot aan Lindelaan.

12. Lindelaan volgend in noordoostelijke richting overgaand in Lactariaweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Radioweg volgend in noordoostelijke richting tot aan A73.

13. A73 volgend in zuidoostelijke richting tot aan E34/A67.
14. E34/A67 volgend in oostelijke richting tot aan Wesselseweg.
15. Wesselseweg volgend in noordoostelijke richting tot aan de Duitse grens.
16. Duitse grens volgend in zuidelijke richting overgaand in de Belgische grens.
17. Belgische grens volgend in noordwestelijke richting tot aan Stramproyergrensweg, Stramproyergrensweg volgend in oostelijke richting overgaand in Eltenbosdijk volgend in oostelijke richting overgaand in Bergerothweg volgend in oostelijke richting overgaand in Savelveld volgend in noordoostelijke richting tot aan Maaseikerweg (N266).
18. Maaseikerweg (N266) volgend in noordelijke richting tot aan Tungeler Dorpsstraat.
19. Tungeler Dorpsstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Casterstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Baldersstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Antoniusstraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in Sebastiaanstraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in Ellerweg volgend in noordoostelijke richting tot aan A2/E25.

20. A2/E25 volgend in noordelijke richting tot aan Strijperstraat.
21. Strijperstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Strijperdijk volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Paaldijk volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Groenstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Roerdomp volgend in zuidelijke richting overgaand in De Branten volgend in westelijke richting overgaand in Gravenkasteel volgend in zuidwestelijke richting overgaand in de Dijk overgaand in Heikant volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Bergbosweg volgend tot aan de Belgische grens.

22. De Belgische grens volgend in noordwestelijke richting tot aan Sint Benedictusbaan.
23. Sint Benedictusbaan volgend in noordelijke richting overgaand in Brugseheide volgend in noordelijke richting overgaand in de Sil volgend in westelijke richting tot aan de Maastrichterweg.

24. Maastrichterweg volgend in noordelijke richting overgaand in Zuidelijke Randweg (N396) volgend in westelijke richting overgaand in Luikerweg (N69) volgend in zuidelijke richting overgaand Venbergseweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Pastoor Bolsiusstraat volgend in westelijke richting overgaand in Monseigneur Smetsstraat volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Weerderdijk volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Loverensedijk volgend in noordelijke richting overgaand in Loveren volgend in noordoostelijke richting overgaand in Dommelsedijk (N397).
25. Dommelsedijk (N397) volgend in westelijke richting overgaand in Lage Heide volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Stokkelen volgend in noordwestelijke richting overgaand in Plaatse volgend in noordwestelijke richting overgaand in Voortseweg volgend in noordwestelijke richting tot aan Postelseweg.

26. Postelseweg volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Rootseweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Grote Aardweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in de Pan volgend in noordwestelijke richting overgaand in Dalem overgaand in Ganzestraat volgend in noordwestelijke richting overgaand in Nieuwstraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in Oude Provincialeweg volgend in westelijke richting overgaand in Burgemeester van Woenseldreef volgend in noordelijke richting overgaand in Provinciale weg N284 volgend in westelijke richting tot aan Lange Trekken.
27. Lange Trekken volgend in noordelijke richting overgaand in P.G. Ballingslaan volgend in westelijke richting overgaand in Neterselseweg volgend in noordelijke richting overgaand in De Muilen volgend in noordelijke richting overgaand in Latestraat volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Molendijk overgaand in de Laaijen volgend in noordwestelijke richting overgaand in Heideweg volgend in noordelijke richting overgaand in Neterelsedijk volgend in westelijke richting tot aan Kempenbaan (N269).
28. Kempenbaan (N269) volgend in noordelijke richting overgaand in Wellenseind (N269) overgaand in Lage Mierdseweg volgend in noordelijke richting overgaand in Esbeekseweg volgend in noordelijke richting overgaand in Gelderstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Faffestraat volgend in oostelijke richting overgaand in Doelenstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Tilburgseweg volgend in noordelijke richting overgaand in N269 tot aan de A58/A65/E312.

29. A58/A65/E312 volgend in noordoostelijke richting tot aan Burgemeester Bechtweg (N261).
30. Burgemeester Bechtweg (N261) volgend in noordelijke richting tot aan Midden Brabantweg (N261).

31. Midden Brabantweg (N261) volgend in noordelijke richting tot aan A59.
32. A59 volgend in oostelijke richting tot aan Lipstraat.
33. Lipstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Duinweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Margrietweg volgend in oostelijke richting overgaand in Distelberg volgend in oostelijke richting overgaand in Nieuwkuijkseweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Vendreef volgend in noordoostelijke richting overgaand in Gementweg volgend in oostelijke richting overgaand in Deutersestraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in Oude Vlijmenseweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Simon Stevinweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Konginnenlaan. 30. Koninginnenlaan volgend in noordoostelijke richting overgaand Brugstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Orthenseweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Aartshertogenlaan volgend in oostelijke richting overgaand in Grobbendoncklaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Graafseweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Aartshertogenlaan volgend in oostelijke richting overgaand in Hintham overgaand in Graafsebaan volgend in oostelijke richting overgaand in Berlicumseweg volgend in zuidelijke richting tot de A59, de A59 volgend in oostelijke richting tot aan Coppensdijk.