Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (25/9)

TILBURG, 25 september 2006

Politiedistrict Tilburg waarschuwt voor insluipers

TILBURG Het politiedistrict Tilburg maakt bekend dat er in de maand september een toename is te zien op het gebied van insluipingen bij woninginbraken. Deze maand heeft de politie tien aangiftes opgenomen van insluiping. In de maand augustus waren dat er vier.

Uit analyse blijk dat er in het teamgebied Wilhelminapark drie keer aangifte gedaan werd van insluiping, In team Noord vier keer waarvan er drie in Berkel-Enschot lagen en in team West eveneens drie. De politie besteed in het verband met deze toename extra aandacht aan dit probleem en vraagt de bewoners alert te zijn en tips door te geven.

De politie spreekt van insluiping als er geen braaksporen aanwezig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat bij meerdere inbraken de toegang tot de woning op een eenvoudige wijze verkregen is. Inbrekers maken gebruik van verschillende methodes. Bij de hengelmethode wordt de voordeur met een ijzerdraadje of klerenhanger via de brievenbus geopend. Bij de flippermethode steekt de inbreker een creditcard, liniaaltje of iets dergelijks tussen de deur en het slot, waardoor de deur openspringt. Flipperen en hengelen zijn te voorkomen door de deur snachts via het nachtslot af te sluiten. Daarnaast gaan insluipers op vaak brutale wijze te werk door via niet afgesloten voor- of achterdeuren woningen binnen te gaan, terwijl bijvoorbeeld de bewoners op de bovenverdieping verblijven. Op de internetsite www.politiemwb.nl zijn alle preventietips op een rijtje gezet.

Vonnisklant aangehouden

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag op de Noordhoekring een 40-jarige Tilburger aangehouden die nog gesignaleerd stond voor 5 vonnissen. Het ging om boetes van in totaal 704 euro of 9 dagen zitten. De man is ingesloten.

Jongen in Goirle aangehouden na mishandeling

GOIRLE: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.30 uur op de Schoolmeesterpad een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden die een 13-jarige jongen uit Goirle had geslagen. Het slachtoffer werd verschillende keren op zijn rug geslagen. Dit was vanwege een eerdere operatie aan zijn rugwervelvleugel zeer pijnlijk. De politie heeft de verdachte aangehouden, hij is in verzekering gesteld. Tussen de familie van het slachtoffer en de familie van de verdachte zijn al langer spanningen. Zo zou gisteravond de vader van het slachtoffer, de stiefvader van de verdachte geslagen hebben. Hiervan is inmiddels aangifte gedaan. De politie van het team Leijdal stelt een nader onderzoek in naar de incidenten van gisteravond.

Politie verijdelt diefstal quad

TILBURG: De politie heeft vannacht op een binnenterrein van een appartementencomplex aan de Girostraat twee knapen uit Tilburg, beiden 19 jaar aangehouden die een quad wilden stelen. Dankzij een alerte getuige waren de agenten nog op tijd ter plaatse. De twee dieven probeerden via een schutting te vluchten, maar ze konden allebei nog worden aangehouden. Een van de dieven had een schroevendraaier bij zich. Ze gaven toe dat ze van plan waren geweest om de quad die daar geparkeerd stond te stelen.

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding

HILVARENBEEK: Vanmorgen omstreeks 05.40 uur heeft een 45-jarige man uit Lage Mierde, terwijl hij met zijn auto over de afrit van de N269 kwam geen voorrang verleend aan een auto die voor hem van links op de kruisende weg, Ambrosiusweg-Tilburgseweg, reed. Hierdoor ontstond een aanrijding. De tegenpartij is een Poolse 20-jarige man. De 45-jarige Tilburger bleek fors onder invloed te zijn. Hij blies 1020 ugl (circa 2,35 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist rijdt 220 km / uur

TILBURG: Een 22-jarige man uit Breukelen heeft gisteravond zijn rijbewijs in moeten leveren nadat een motoragent had geconstateerd dat de automobilist met zijn Porsche over een ruime afstand, van circa drie kilometer, met zeker 220 kilometer per uur had gereden over de rijksweg A-58. De bestuurder was het niet eens met de bekeuring. De politie maakt proces-verbaal op.

Straatroof blijft bij poging

TILBURG: Drie nog onbekende straatrovers hebben gisteravond omstreeks 20.45 uur op de Reeshofweg geprobeerd een 44-jarige Tilburger te beroven van zijn fiets. Door de tegenstand die het slachtoffer bood, is het bij een poging gebleven. De aangever verklaart dat ter hoogte van de Witbrantlaan West drie mannen van Noord Afrikaanse of Zuid Europese afkomst vanuit de bosschages het fietspad opliepen. Een van de mannen schopte tegen het achterwiel van de fiets waardoor de aangever ten val kwam. Het slachtoffer bleef zijn fiets stevig vast houden terwijl de drie rovers probeerden deze los te rukken. Hij slaagde er in een vuistslag tegen een oor te geven van één van de daders. Hierna staakte het drietal de diefstalpoging waarna ze wegliepen over de Reeshofweg in de richting van de Bredaseweg, De politie heeft vanmiddag een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk