Politie Midden- en West Brabant

District Breda maandag 25 september

BREDA, 25 september 2006

Bredanaar (19) aangehouden na huisvredebreuk

BREDA: De politie heeft zondagmiddag kort na 17.00 uur een 19-jarige Bredanaar aangehouden. De man was de ouderlijke woning in de wijk Hoge Vucht binnengedrongen tegen de zin van zijn ouders. De Bredanaar, die psychische problemen heeft, verzette zich hevig tegen zijn arrestatie, zodat agenten genoodzaakt waren gepast geweld toe te passen. Na verhoor is hij maandag op vrije voeten gesteld.

Inwoner Wernhout lastig op tentfeest

WERNHOUT: Een 25-jarige inwoner van Wernhout heeft zondagavond voor behoorlijk wat overlast gezorgd op een tentfeest aan de Oude Lentsebaan. De dronken man was door de organisatie van het feest al enkele malen weggestuurd, omdat hij hinderlijk gedrag vertoonde. Ook ter plaatse gekomen agenten vroegen de man vriendelijk te vertrekken. In eerste instantie leek hijd at te doen, maar al snel kwam hij weer terug en werd hij rond 23.40 uur aangehouden wegens verstoring van openbare orde. In de auto op weg naar het politiebureau bleef de man vervelend richting agenten. Na verhoor is maandagmorgen heengezonden, met een proces-verbaal op zak.

Oosterhouter veroorzaakt ongeval na roken joint

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 21.45 uur een 19-jarige Oosterhouter aangehouden. Hij reed met zijn auto op de Nieuwe Inslag tegen een geparkeerde auto en vernielde daarbij ook een hekwerk. Agenten troffen de man aan die sterk naar wiet rook. Daarop werd hij aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs. De Oosterhouter gaf toe samen met vrienden een joint gerookt te hebben en de invloed daarvan op zijn rijvaardigheid onderschat te hebben. Na verhoor kon hij weer gaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alphenaar aangehouden na huiselijk geweld

ALPHEN: De politie heeft zondagnacht rond 04.30 uur een 49-jarige inwoner van Alphen aangehouden. De man bedreigde en mishandelde zijn vrouw na een avondje stappen in hun woning. De vrouw belde de politie. Haar man werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij maandagochtend op vrije voeten gesteld

Snelheidscontrole in Zundert

ZUNDERT: Bij een snelheidscontrole op de Meirseweg is zondagmiddag een automobilist door het oog van de naald gekropen. Hij reed 135 km/uur waar plaatselijk 80 km/uur is toegestaan. De meetapparatuur staat echter standaard afgesteld op 87 km/uur in verband met correcties, zodat deze automobilist ternauwernood zijn rijbewijs mocht behouden. Immers, bij overschrijding van 50 km/uur of meer, wordt het rijbewijs ingevorderd. Uiteraard ontvangt deze bestuurder wel een stevige boete. In totaal werden 1047 passanten gecontroleerd waarvan er 21 de maximumsnelheid overtraden.

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 14.30 uur een 30-jarige Bredanaar aangehouden in een winkel aan de Karrestraat. Hij wilde daar een paar sportschoenen mee nemen, zonder die af te rekenen. Personeel wist de man in de kraag te vatten toen hij de winkel uitliep en het alarm afging. Na verhoor is de man met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Auteur: Andre van den Hul