Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 25 september 2006

Bedrijfsvoertuigen buit gemaakt

BERGEN OP ZOOM: In de loop van het afgelopen weekeinde werd bij een inbraak aan de Van Konijnenburgweg een tractor met aanhanger ontvreemd, waarop zich een minigraver bevond. De voertuigen waren in eigendom van een aannemersbedrijf, die de voertuigen daar vrijdagmiddag gestald had. Het hangslot van het hekwerk rondom het bedrijf aan de Van Konijnenburgweg werd door de daders geforceerd.

ROOSENDAAL: Op de Bredaseweg werd zondagmiddag een kleine vrachtauto (Mercedes 409 DA 37, kleur: blauw) gestolen. De bestuurder had de auto omstreeks 12.30 uur op een parkeerplaats geparkeerd en vond het voertuig bij terugkomst niet terug. Hij heeft bij de politie aangifte van de diefstal gedaan.

Politie bekeurt 287 hardrijders

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde maandagmiddag de snelheid van 1246 weggebruikers aan de Van Konijnenburgweg Tussen 13.15 en 14.45 uur werden 141 hardrijders op de bon geslingerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur, terwijl ter plaatse slechts een snelheid van 50 km/uur is toegestaan.

BERGEN OP ZOOM: Tussen 15.15 en 16.15 uur werd de controle voortgezet aan de Olympialaan, ter hoogte van de Mondafseweg. Van de 778 passanten reden er hier maar liefst 146 harder dan de ter plaatse geldende maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 93 km/uur.

Alle overtreders kunnen het schikkingsvoorstel binnenkort in de brievenbus verwachten.

Politie bekeurt 3x bij verkeerscontrole

KRUISLAND: De politie heeft maandagmorgen een verkeerscontrole gehouden aan de Tweede Boutweg, omdat het vermoeden bestond dat weggebruikers de geslotenverklaring negeren. Alleen bestemmingsverkeer mag gebruik maken van deze weg. Inderdaad werden in de loop van de ochtend twee bestuurders bekeurd, die ten onrechte vanuit de Engelseweg de weg inreden. Het kwam ieder van hen op een bekeuring van 50 euro te staan. Eén bestuurder werd bekeurd voor het niet dragen van de autogordel (75 euro).

Politie houdt man (31) aan voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 31-jarige man aangehouden, die ervan wordt verdacht kort tevoren zijn vrouw te hebben mishandeld en bedreigd. Van het incident zou een peuter getuige zijn geweest. De man gaf zijn misdragingen tegenover de politie toe. De man werd voor onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Politie zit bedrijfsinbrekers op de hielen

HOOGERHEIDE: De politie heeft zondagavond omstreeks 23.00 uur korte tijd een auto achtervolgd, waarin zich vermoedelijk de personen bevonden, die verantwoordelijk waren voor een bedrijfsinbraak aan de Edisonweg. Toen de gealarmeerde politiemensen de Postweg wilden inrijden, trachtten zij met hun dienstvoertuig de auto met de verdachten te blokkeren, maar deze auto wist hen nét te ontwijken en reed vervolgens met grote snelheid richting Huijbergen. De politiemensen wisten de auto helaas niet meer te achterhalen op een manier, waarbij zowel hun eigen veiligheid als die van de overige weggebruikers gewaarborgd kon blijven. Uit onderzoek kwam naar voren dat de auto vorige week in Ulvenhout is ontvreemd. Bij het bedrijf aan de Edisonweg werden LCD-schermen en laptops weggenomen.

Jongen (15) mishandeld door midgetgolfer

HOEVEN: Een 15-jarige jongen uit Hoeven heeft bij de politie aangifte gedaan van zware mishandeling. De jongen was zondagmiddag met vrienden aan het vissen, toen hij een onbekende jongen, die aan het midgetgolfen was, aansprak op zijn gedrag. De onbekende jongen kwam korte tijd later aangelopen en gaf plotseling met zijn midgetgolfstick een harde klap op de schouder van de jongen. Deze liep hierdoor een schouderbreuk en een fikse vleeswond op. Personeel van het Bosbad heeft het slachtoffer adequaat geholpen, door onder meer de eerste medische hulp te verlenen en een afspraak voor de jongen te regelen bij de huisartsenpost, waar korte tijd later de ernst van het letsel duidelijk werd. De politie stelt een onderzoek in.

Brandstichting in auto

ROOSENDAAL: De politie heeft in de vroege maandagmorgen aangifte opgenomen van brandstichting in een auto, die geparkeerd stond aan het Heilig Hartplein. Een taxichauffeur constateerde omstreeks 3.00 uur dat zijn Mercedes-Benz (type E290 sedan) in brand stond. De brandweer kwam ter plaatse en wist de vlammen te doven, maar kon niet voorkomen dat de auto gedeeltelijk uitbrandde. Bij het onderzoek werden sporen aangetroffen, die wijzen in de richting van brandstichting. Omdat enkele weken geleden ook al schade aan de betreffende auto werd toegebracht, houdt de gedupeerde chauffeur er sterk rekening mee dat aan de vernielingen een bestaand conflict ten grondslag ligt. De politie onderzoekt de zaak.

Vrouw (23) beroofd van schoudertas

ROOSENDAAL: Een 23-jarige inwoonster van Sint Annaland heeft maandagmorgen bij de politie aangifte gedaan van een tasjesroof, die vrijdagavond omstreeks 23.30 uur in Roosendaal heeft plaatsgevonden. De jonge vrouw wandelde samen met een vriendin aan de Laan van België, toen zij, door de passagier van een passerende scooter, ter hoogte van de HEMA werd beroofd van haar schoudertas. De twee dieven verdwenen vervolgens op de scooter in de richting van de Nispensestraat. In de tas bevonden zich identiteitsbewijzen, geld, een mobiele telefoon en enkele (bank)pasjes. Vorige week werd op een soortgelijke wijze een bejaarde vrouw aan de Parklaan van haar tas beroofd. De politie stelt een onderzoek in naar de verschillen en overeenkomsten tussen de twee berovingen.

Auteur: Manon Ostendorf