Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 180

25 september 2006

Burgerpanel Rotterdam officieel van start

Wethouder Jeannette Baljeu (o.m. Organisatie) installeert op dinsdag 26 september de leden van het nieuwe Burgerpanel Rotterdam. Met de installatie van het Burgerpanel Rotterdam staan burgers nog meer centraal in de dienstverlening van de gemeente. Het panel beoordeelt de diensten van de gemeente vanuit het perspectief van de klant. Het gaat onder meer om zaken als snelheid, klantgerichtheid, klantvriendelijkheid en de geboden kwaliteit van de gemeentelijke producten.

Scherp houden

De gemeente is er onder meer om burgers en bedrijven snel en goed te bedienen. Het college van burgemeester en wethouders vindt de kwaliteit van de dienstverlening dan ook van groot belang. Om die reden heeft het college besloten het Burgerpanel Rotterdam in het leven te roepen. Het Burgerpanel Rotterdam moet de gemeente scherp houden op de kwaliteit van de geboden dienstverlening en ervoor zorgen dat de diensten van de gemeente goed aansluiten bij wat burgers en ondernemers verwachten. Deze dienstverlening heeft sinds vorig jaar al een flinke impuls gekregen met de start van 0800-1545, meer elektronische dienstverlening via www.rotterdam.nl en de komst van de stadswinkels.

Onafhankelijk

Het Burgerpanel Rotterdam bestaat geheel uit vrijwilligers en is onafhankelijk van de gemeente. Het bepaalt zelf aan welke onderwerpen het aandacht besteedt en kan zowel gevraagd als ongevraagd advies uitbrengen. Wel zal er regelmatig overleg zijn tussen gemeente en het Burgerpanel over welke onderwerpen er actueel zijn en wanneer de input vanuit het burgerpanel het meest effectief kan zijn. De eerste twee jaar richt het Burgerpanel zich in het bijzonder op de het programma gemeentelijke dienstverlening.

Brede samenstelling

SONOR (Stichting Onderneming Opbouwwerk Rotterdam) was verantwoordelijk voor de werving van de leden van het Burgerpanel. De leden vertegenwoordigen een dwarsdoorsnede van iedereen die te maken heeft met de gemeentelijke dienstverlening. Sonor neemt tevens de begeleiding van het Burgerpanel voor haar rekening. Op 26 september a.s. worden de panelleden officieel geïnstalleerd. Tegelijkertijd wordt afscheid genomen van het Kwaliteitspanel Rotterdam, dat veertien jaar lang op vrijwillige basis onderzoek deed naar de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam