Gemeente Leeuwarden

Cruyff Court in het Zamenhofpark

De gemeente Leeuwarden wil in het voorjaar van 2007 in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation het "Cruyff Court Cambuur Veld" aanleggen op het bestaande trapveld in het Zamenhofpark.

Een Cruyff Court is kunstgrasveld van 42 x 28 meter en is een moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger te vinden was in veel buurten en wijken van steden, maar dat door de jaren heen vaak is opgeofferd aan verstedelijking en uitbreiding. Hiermee is ook een belangrijke sociale functie van sport en ontspanning voor de jeugd onder druk komen te staan. Met de komst van een Cruyff Court wordt deze sociale functie opnieuw in de buurt geĂŻntroduceerd.

Als voorbereiding op de uitvoering is hiervoor een schetsontwerp opgesteld. Bewoners, belanghebbenden en belangstellenden worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 26 september, aanvang 20.00 uur, in het zakencentrum van het Cambuurstadion, te bereiken via de hoofdingang aan het Cambuurplein te Leeuwarden. Tijdens deze bijeenkomst wordt het schetsontwerp toegelicht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden: 058 - 233 4002.