Gemeente Doesburg


week 39-2006

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 27 september 2006, week 39.

BESTUURSVERGADERINGEN

Besluiten burgemeester en wethouders

In zijn vergadering van 19 september 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:
* Het college heeft ingestemd met een ambtelijke commentaarnotitie naar aanleiding van de Regionale Nota Mobiliteit van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Daarin komen o.a. zaken aan de orde op het gebied van regionaal verkeersbeleid, openbaar vervoer, en bereikbaarheid. De notitie zal in oktober in de raadscommissie worden besproken.
* Verder heeft het college ingestemd met het plan voor de gladheidbestrijding in de komende jaren. Daarin wordt o.a. ingegaan op zaken als routebeoordeling, gladheidbestrijding in bepaalde situaties (zoals bij openbare gebouwen, in woonstraten en woonwijken, en bij particuliere instellingen). Ook zal nadrukkelijk aandacht worden besteed aan de informatievoorziening richting inwoners.

* Van de provincie heeft de gemeente Doesburg een subsidiebedrag gekregen van 10.000,-- op grond van de bijdrageregeling integrale veiligheid. Als concreet projectvoorstel zal het college daarvoor het project PAK KANS indienen, waarbij ook de gemeente eenzelfde bedrag beschikbaar zal stellen.

BOUWEN EN WONEN

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvraag om een bouwvergunning is ontvangen op:
* 21-09-2006, Bingerdenseweg 53 het oprichten van een serreaanbouw aan de woning

* 19-09-2006, Halve Maanweg 3 het intern wijzigen van het politiebureau

* 18-09-2006, Goudenregenstraat 45 het vergroten van de woning
* 20-09-2006, Broekhuizerweg 5 het veranderen van een brandmuur en het bouwen v/e terreinafscheiding

* 21-09-2006, Bingerdenseweg 53 het oprichten van een tuinhuis/berging

Aanvraag sloopvergunningen
De volgende aanvraag om een sloopvergunning is ontvangen op:
* 18-9-2006, 't Hoornwerck 1 het slopen van een buitenberging met een asbest dak

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor het volgende bouwplan de vergunning verleend op:

* 19-09-2006, Veerpoortwal 27 het gedeeltelijk vernieuwen, veranderen van de tandartsenpraktijk

Verleende gebruiksvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende gebruiksvergunning verleend op:

* 20-09-2006, Kerkstraat 16 het in gebruik hebben/houden van een gebouw met horecafunctie

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de Welstandscommissie is gepland op dinsdag 3 oktober 2006 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de Welstandscommissie worden voorgelegd. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

Bekendmaking Monumentenwet 1988
Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om een monumentenvergunning te verlenen voor het wijzigen van het rijksmonument aan de Koepoortstraat 26, monumentennummer 13007. De wijziging heeft betrekking op het geheel vernieuwen van het voegwerk van de zijgevel aan de noordzijde.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit met alle relevante stukken en gegevens vanaf donderdag 28 september 2006 voor een ieder gedurende 6 weken ter inzage bij het publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Binnen deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijzen zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer M. Lenselink, tel. (0313) 481362. Het publieksbureau is elke werkdag, met uitzondering van de vrijdagmiddag, van 8.30 tot 14.30 uur en op maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur geopend.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

OVERIGE MEDEDELINGEN

Openbare bekendmaking
De Streekcommissie West-Achterhoek en Liemers adviseert mede Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland over de besteding van provinciale en Europese gelden ten behoeve van de streek West-Achterhoek en Liemers. Zij doet dit ieder jaar in de vorm van een jaarprogramma.

De Streekcommissie Achterhoek en Liemers een openbare vergadering houdt op 12 oktober 2006 van 9.30 tot 12.30 uur in het gemeentehuis van Bronckhorst (Raadhuisstraat 20 te Hengelo (Gld).

Op de agenda staan ondermeer de volgende onderwerpen:
* Nationale landschappen in Achterhoek en Liemers
* Investeringsbudget Landelijk Gebied: Programmering voor de periode 2007-2013

* Advies ingediende projecten 4e tranche 2006

Agenda, verslag en agendapunten zijn ook vanaf 2 oktober 2006 digitaal beschikbaar en te vinden op:
www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoek en Liemers

Het nieuwe rijbewijs (NRD)
Op 1 oktober 2006 wordt het nieuwe rijbewijs ingevoerd. Het betreft een creditcard formaat model dat centraal in Nederland door de Sdu in Haarlem gefabriceerd wordt. Wat verandert er voor u ?
* Geen klaar-terwijl-u-wacht-service meer.
* Het rijbewijs kan pas na pas na vijf werkdagen persoonlijk worden opgehaald.

* Het wordt mogelijk een spoedaanvraag te doen. Dat kost 40,00 extra, maar dan kan het rijbewijs in de meeste gevallen de volgende werkdag worden afgehaald. (Voor 12.00 uur aanvragen)
* Zowel voor de aanvraag van een verklaring van rijvaardigheid als voor het naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) opsturen van een eigen verklaring (medische verklaring van geschiktheid) heeft u geen uittreksel uit de GBA meer nodig.
* De zogeheten eigen verklaring is bij het Publieksbureau verkrijgbaar en kost 24,80.

* U hoeft geen verklaringen meer mee te nemen naar het stadhuis om rijvaardigheid en geschiktheid aan te tonen.
* U hoeft slecht één recente, goedgelijkende kleurenpasfoto die recht van voren is genomen, in te leveren. De pasfoto moet aan dezelfde eisen voldoen als die voor paspoort of identiteitskaart gelden. Zie voor informatie over pasfotos onze website of www.paspoortinformatie.

* De RDW stuurt u ruim van tevoren een herinneringsoproep om uw rijbewijs te laten vernieuwen.

* De prijs van het nieuwe rijbewijs bedraagt 28,85.
* Wanneer u uw rijbewijs door diefstal of verlies kwijt bent, moet u altijd een proces verbaal laten opmaken bij de politie in Nederland. Zonder dit proces verbaal kunt u geen nieuw rijbewijs aanvragen.

* Voor overige vragen betreffende de rijvaardigheid, de medische geschiktheid en de daarmee samenhangende eisen, kunt u zich wenden tot het regiokantoor van het CBR in Arnhem of uw rijschool.

Belangrijk:
In verband met de landelijke omschakeling kunnen er op vrijdag 29 september geen rijbewijzen uitgegeven worden. Donderdag 28 september is de laatste dag dat u een oud model rijbewijs kunt verkrijgen. De levertijd van het nieuwe rijbewijs bedraagt een week. Komt dus ruim van tevoren een nieuw document aanvragen om te voorkomen dat u een aantal dagen zonder geldig rijbewijs zit. Indien u in zon geval toch rijdt kan dit soms vergaande consequenties hebben. (o.a. verzekeringstechnisch). Bent u beroepsmatig actief, bijvoorbeeld internationaal chauffeur, en bent u geregeld in het buitenland, vraag dan ruim voor de verloopdatum van uw oude rijbewijs een nieuw document aan. U krijgt het oude nog geldige rijbewijs retour en kunt het nieuwe document ophalen als u weer in Nederland bent. (Uiteraard voor de vervaldatum van het oude rijbewijs) . U zit dan nooit zonder geldig document.
(N.B. Houdt u bij het aanvragen van groot rijbewijs ook rekening met het feit dat u vooraf door een arbo-gecertificeerd arts gekeurd moet worden !). Meer bijzonderheden over het nieuwe rijbewijs vindt u op internet: www.rdw.nl of www.doesburg.nl. Ook kunt u bellen met het Publieksbureau, 0313-481390.