Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen, 25-09-2006

Is uw fiets dit weekend gestolen in Emmen?
EMMEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie verdachten van mishandeling aangehouden aan de Hoofdstraat. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Echt, een 17-jarige jongen uit Emmen en een 18-jarige jongen uit Emmen. De twee worden verdacht van mishandeling van een 31-jarige man en een 35-jarige man uit Duitsland. Beide slachtoffers zijn behandeld in het ziekenhuis. Bij de aanhouding hadden de drie verdachten allen een fiets bij zich, afkomstig van diefstal. De drie fietsen stonden dicht bij elkaar tegenover de Rabobank, voor het kantongerecht en de Postbank. Het gaat om een grijze damesfiets van het merk Union type Antilope met versnellingen en handremmen en twee Shimano identieke herenfietsen type City Tracking. Op één van de fietsen zit een handelaarssticker van Profile. De politie vraagt de eigenaren van de fietsen zich te melden. Dit kan telefonisch via 0900-8844. De fietsen staan bij het politiebureau in Emmen. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-182663)

Politie neemt auto in beslag
EMMEN - Maandagmorgen zagen agenten een 29-jarige man uit Emmen in een auto over de Meerstraat rijden. Het was de agenten bekend dat de man geen rijbewijs had. De man werd op de Nijkampenweg aangehouden en zijn auto, die niet verzekerd was, werd in beslag genomen. (06-183024)

Baasjes en honden vechten
ASSEN - Maandagmorgen ontsnapte een grote hond uit de lijn van zijn 18-jarig baasje die zijn hond op dat moment aan het uitlaten was aan de Oosterbroekstraat. De hond begon te vechten met een andere hond die wel aangelijnd was. De man probeerde de honden uit elkaar te halen maar raakte in gevecht met de 47-jarige eigenaar van de aangelijnde hond. De baasjes werden door de agenten uit elkaar gehaald. Hun verklaringen over de vechtpartij lopen uiteen. De politie probeert onder andere via een buurtonderzoek in contact te komen met eventuele getuigen. (06-183107)

Diefstal uit schuurtje
HOOGEVEEN - De 47-jarige bewoner aan de Da Costastraat ontdekte onlangs dat uit zijn schuurtje twee motorzagen waren weggenomen. Het schuurtje staat in de achtertuin van zijn woning. Hij zit met een schade van ¤ 450.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 36 12 80.