Ingezonden persbericht


Persbericht 25 september

Rotterdamse festivals winnen internationale promotieprijzen

Rotterdam viel in de prijzen tijdens de Pinnacle Awards Ceremony van de conventie van the Internationale Festivals and Events Association (IFEA), woensdag 20 september in de Canadese stad Ottowa. IFEA is een internationale vereniging van festivalorganisatoren met bijna 3000 leden vanuit de hele wereld.

Prijzen

De festival innovatiewedstrijd Festilab, die in 2005 door Rotterdam Festivals werd geïnitieerd won de prijs voor Best New Event. Rotterdamse festivalorganisatie Ducos Productions won de Pinnacle Award for Best Promotional Poster, met de poster voor het Alkmaarse wereldmuziekevenement, Ortel Terra Festival 2006.

Nominaties

Daarnaast werd Rotterdam genomineerd in de volgende categorieën:

Best Promotional Poster, tweede prijs:

voor de poster van Ortel Dunya Festival 2006 (Ducos Productions)

Best Printed Material, tweede prijs:

voor de photoflyer van De Rotterdamse Zomerfestivals (Rotterdam Festivals)

Best Poster, tweede prijs:

voor de poster van De Rotterdamse Zomerfestivals 2006 (Rotterdam Festivals)

Best newspaper or insert, derde prijs: voor de programmakrant van De Rotterdamse Zomerfestivals 2006 (Rotterdam Festivals)

Johan Moerman, directeur van Rotterdam Festivals nam de prijzen afgelopen woensdag in Ottowa in ontvangst: "Het is een enorm compliment, niet alleen voor Rotterdam Festivals en Ducos Productions, maar voor alle festivalorganisatoren in de stad. Het is een bijzondere ervaring om hier op zo'n groot internationaal evenement tussen festivalorganisatoren uit ondermeer de Verenigde Staten, Singapore en China op het podium te staan. We zien de prijzen als een stimulans om de komende jaren Rotterdam als evenementenstad internationaal verder op de kaart te zetten".

Guus Dutrieux, directeur DUCOS Productions, won in het verleden al vaker de befaamde Pinnacle Award, onder meer met Zomercarnaval: "Het blijft een eer als je promotiemiddelen op een dergelijk niveau in de prijzen vallen, we zijn zeer verheugd. Een prijs voor je promotiemiddel is geweldig, maar het primaire doel zit 'm natuurlijk in de attentiewaarde voor je publiek. Succes in beide, betekent dubbel winst".


---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Anne Wijnen, persvoorlichter Rotterdam Festivals, 010-4332511 of anne@rotterdamfestivals.nl

Marit Noorlander, persvoorlichter DUCOS Productions, 010-4048422 of marit@ducos.com