Gemeente Zwolle

Kruispunt Westenholterallee gereed


Datum uitgave: 25-09-2006
Het nieuwe kruispunt Westenholterallee - Blaloweg is gereed en wordt dinsdag 26 september 2006 voor het verkeer opengesteld. Het deel van de Westenholterallee tussen de Blaloweg en de A28 en het laatste stuk van de Blaloweg (nabij de Grote Voort) wordt afgebouwd tussen 27 september en eind oktober. Naar verwachting is begin november het eerste deel van de Westenholterallee gereed.

Vanaf dinsdag 26 september kan het verkeer in alle rijrichtingen gebruikmaken van de nieuwe, definitieve rijstroken. Dit geldt niet voor het verkeer van de A28 naar de Blaloweg dat nog een extra boog moet rijden. De aansluiting van de 'nieuwe' Blaloweg (nabij kruispunt met Westenholterallee) op de huidige Blaloweg (nabij Grote Voort) moet namelijk nog gebouwd worden. Het omzetten van het verkeer gebeurt op dinsdag 26 september 2006 tussen 12.00 en 14.00 uur.

Vanaf zaterdag 30 september 2006 is de carpoolplaats bereikbaar via een nieuwe, definitieve route: de Hertsenbergweg. Landbouwverkeer op de Blaloweg wordt blijvend omgeleid via de Meenteweg / Nilantsweg / Oude Veerweg.

De werkzaamheden kunnen overlast met zich meebrengen. Onverwachte omstandigheden, zoals het weer, kunnen een wijziging in de planning veroorzaken.

Bron: afdeling Communicatie