Gemeente Eindhoven

Persbericht 22 september 2006, 236

Laatste fases landschappelijke inpassing Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep van start

Tijdelijke toegang Nationaal Zwemcentrum De Tongelreep

Maandag 25 september aanstaande wordt begonnen met de aanpassing van het voorterrein van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep. Deze aanpassing gebeurt in 2 fases. Er wordt gestart met het gebied vanaf het bruggetje over het riviertje de Tongelreep tot aan de entree. Naar verwachting is dit gereed medio november 2006. Vervolgens wordt gestart met het gebied vóór de entree tot aan de hoek Antoon Coolenlaan/Willem Elschotlaan. De oplevering inclusief de werkzaamheden aan de Willem Elschotlaan is gepland eind 2006.

De parkeerplaatsen voor minder validen, evenals de fietsrekken worden tijdelijk verplaatst naar het begin van de Willem Elschotlaan. Het bruggetje over de Tongelreep wordt tijdelijk afgesloten. In tegenstelling tot de eerdere plannen zal het sfeervolle bruggetje toch gehandhaafd blijven in het nieuwe ontwerp. De entree van Zwemcentrum de Tongelreep is na voltooiing van de landschappelijke inpassing via dit bruggetje en via de nieuwe fraai verlichte promenade met mooie waterpartij, gelegen parallel aan de Antoon Coolenlaan, te bereiken.

Een uitnodigende entree, met een plein gelegen vóór het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep en veel groen en bomen, zal het resultaat zijn van deze fases.

Het plan voor landschappelijke inpassing is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Trefpunt Groen Eindhoven, het overleg platform van natuur- en milieugroeperingen en de gemeente Eindhoven. Meer informatie is te lezen via de website www.zwemcentrum.nl