Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag - 25 september 2006

VVD breidt digitale cursusaanbod VVD Web TV uit

De VVD breidt haar digitale cursusaanbod via VVD Web TV fors uit. Reden daarvoor is het grote enthousiasme waarmee VVD Web TV door de VVD-leden is ontvangen. Het nieuwe aanbod omvat de cursussen 'Gemeenteraad', 'Gemeentefinanciƫn', 'Liberale Waarden', 'Politieke Stromingen', 'Geschiedenis van het Liberalisme' en 'Europa'. Het initiatief, in deze vorm vooralsnog uniek in politiek Nederland, is in 2005 van start gegaan. Uit reacties van deelnemers blijkt dat deze innovatieve manier van informatieoverdracht bijzonder wordt gewaardeerd en als zeer effectief wordt ervaren.

Via VVD Web TV stelt de VVD haar ruim 40.000 leden in staat om gratis op een door henzelf gekozen tijdstip en locatie via internet informatie en kennis op te doen over uiteenlopende thema's met betrekking tot politiek en liberalisme. De eerste digitale cursus die de VVD via VVD Web TV beschikbaar stelde, getiteld 'Liberale Waarden', is door zo'n 3.000 VVD-leden bekeken en werd zeer positief ontvangen. De cursussen zijn praktisch van opzet en worden ontwikkeld en gepresenteerd door specialisten en kopstukken uit de VVD-geledingen. Ze vormen bovendien een voorbereiding op de fysieke cursussen die VVD haar leden aanbiedt.

"De VVD is ervan overtuigd dat e-learning de toekomst heeft," aldus Tila Zur Lage, Hoofdbestuurslid Opleiding en Training van de VVD. "We zien echter nog steeds een belangrijke rol weggelegd voor onze fysieke cursussen, omdat cursisten daar de gelegenheid wordt geboden om ook met elkaar in discussie te gaan en meningen en ervaringen uit te wisselen. Dankzij VVD Web TV beschikken cursisten over de benodigde basiskennis, waardoor ze tijdens de fysieke cursussen veel dieper op de materie kunnen ingaan."

VVD Web TV is ontwikkeld door de Haya van Somerenstichting, het opleidingsinstituut van de VVD, in nauwe samenwerking met Quadia, leverancier van communicatieoplossingen op basis van video over internet. Door de toepassing van geavanceerde technologie kunnen kijkers op ieder willekeurig moment op een en hetzelfde scherm zowel een videopresentatie als een synchroon meelopende diavoorstelling met tekst en schematische afbeeldingen bekijken. Tijdens de presentatie kunnen zij relevante documenten opvragen, contact opnemen met de trainer of de redactie en hun beoordeling van de verschillende hoofdstukken doorgeven.

VVD Web TV is gratis beschikbaar voor VVD-leden. Aanmelding is mogelijk via www.vvdwebtv.nl. Hier zijn tevens korte introducties van de verschillende cursussen te vinden.


- einde persbericht -



Ingezonden persbericht