Project Gemeente Westland

tijdens donkerperiode
Westlands glastuinbouw donker tijdens donkerperiode Publicatiedatum: 04-10-2006

Tijdens een in de nacht van 25 op 26 september door een Westlands handhavingsteam uitgevoerde controleactie op het gebruik van assimilatiebelichting zijn geen overtredingen geconstateerd van de lichtvoorschriften die gelden tijdens de donkerperiode. Het is voor de eerste keer dat een zo goed controleresultaat kon worden genoteerd.

De nachtelijke controle, uitgevoerd door de gemeente Westland in samenwerking met het regionale milieuteam van politie Haaglanden, richtte zich vooral op de naleving van de licht-regels en voorschriften, waaraan glastuinbouwbedrijven met assimilatiebelichting zich moeten houden.
De controle bestond uit twee delen. Allereerst is de donkerperiode gecontroleerd vanaf 20:00 uur tot middernacht. Hierop aansluitend is de periode na 24:00 uur tot 03:00 uur gecontroleerd. De controle was in het bijzonder gericht op het op juiste wijze toepassen van bovenschermen, maar ook is gecontroleerd op het gebruik van gevelschermen.

Na middernacht zijn zeven glastuinbouwbedrijven aangetroffen die vermoedelijk de gevelafscherming niet op orde hebben. Politie Haaglanden en gemeente Westland zullen deze bedrijven nog nader bezoeken om vast te stellen of er bij deze glastuinbouwbedrijven sprake is van overtredingen.