MKB Benefits Nederland verder als VerzuimVitaal


WOERDEN, 20060925 -- Met de nieuwe arbowetgeving is het makkelijker geworden voor bedrijven om zich te richten op arbo-en verzuim dienstverlening. Tegelijkertijd kunnen de arbo organisaties zich op breder terrein, waaronder re-integratie, inzetten. De markt staat open voor nieuwe partijen en een groot aantal `nieuwkomers' is inderdaad toegetreden. Zo ook MKB Benefits, een organisatie die voortgekomen is uit de regionale MKB Nederland structuur en die zich nu op de markt presenteert onder de naam VerzuimVitaal. Deze naam geeft beter weer wat de kernactiviteit van MKB Benefits is en bovendien worden de pijlen niet meer alleen op het MKB gericht.

Toch ISO-gecertificeerd
De drempels voor toetreding zijn verlaagd en de richtlijnen voor arbodiensten zijn versoepeld. Sinds juli 2006 is het ook niet meer verplicht om dienstverlening van een arbo-gecertificeerde dienst af te nemen. Toch heeft VerzuimVitaal juist in deze fase contact gezocht met DNV Nederland met de vraag om de gehele organisatie door te lichten en te toetsen aan de zware normen voor ISO 9000-2000 plus (de plus staat voor het supplement arbodiensten). Onlangs werd dit certificaat verleend. Met een bijzondere toevoeging. VerzuimVitaal blijkt een meer dan pro-actieve werkwijze te hanteren; die bovendien kostenverlagend werkt voor de klant. In de audit bij VerzuimVitaal was ondermeer een bedrijfsarts betrokken. En juist ook deze bedrijfsarts was onder de indruk van een aspect als `demedicaliseren' van verzuim, dat als een duidelijke formule wordt gehanteerd in de dienstverlening. Maar ook structurele aandacht voor coaching, een effectief Verzuim Reductie Plan voor klanten en de beschikbaarheid van een zeer vooruitstrevend mobiliteitsplatform: het MKB Jobcenter.
Maar als de mooiste manifestatie van pro-activiteit werd door DNV toch wel de no cure / no pay garantie gezien, die wordt verbonden aan de dienstverlening. "Je moet toch wel erg overtuigd zijn van eigen kunnen, wil je een dergelijke vorm van prestatiecontract durven aan te bieden". Zo neemt VerzuimVitaal heel overwogen bedrijfsrisico's - in de overtuiging van een effectieve dienstverlening. Maar worden tegelijkertijd ook risico's goed beheerst - wat wordt geïllustreerd door de ISO-certificering en een gemiddeld verzuim van onder de 3% bij haar klanten.

Actief en pro-actief. Dat kenmerkt de nieuwe generatie arbo-organisaties waaronder VerzuimVitaal. Door een persoonlijk, snel en effectief preventief optreden, echte demedicalisering en internetgestuurde systemen hebben de klanten van dergelijke organisaties meer zekerheid dat afspraken worden nagekomen en dat niet alleen het verzuim wordt terug gedrongen, maar ook de vitaliteit en motivatie van werknemers wordt verhoogd. Het resultaat is er bij VerzuimVitaal naar. Niet alleen is het gemiddelde verzuim van haar klanten zeer laag, bij enkele grote klanten als een thuiszorgorganisatie en een machinefabriek is het verzuim in ruim een half jaar tijd zelfs meer dan gehalveerd.





Ingezonden persbericht