Conceptkandidatenlijst VVD Gelderland Provinciale Statenverkiezingen


UTRECHT, 20060925 -- De VVD Gelderland maakt de kandidatenlijst bekend waarmee het de Provinciale Statenverkiezingen van 2007 ingaat. Het gaat om een conceptlijst waarover de leden zich nog moeten uitspreken. Eerder werd alleen de lijsttrekker bekendgemaakt, politiek leider van Gelderland is Jan Markink, de huidige fractieleider van de VVD in het Gelders parlement.

Jan Markink is blij met de conceptkandidatenlijst. "Het is een lijst van hoge kwaliteit. We hebben veel politieke en bestuurlijke ervaring. We hebben verder een goede regionale spreiding want de VVD wil graag dicht bij de burgers staan. Voor mij betekent deze lijst verder dat VVD'ers graag hun steentje bijdragen aan de politieke besluitvorming in onze mooie provincie Gelderland."
Ook het verkiezingsprogramma waarmee Jan Markink de verkiezingen ingaat, is in concept al gereed en staat op www.vvdgelderland.nl. Momenteel ligt dat bij de leden. Kernpunt daarvan is naast economie en bereikbaarheid, de versterking van cultuur in al haar vormen.
De lijst is samengesteld door een selectiecommissie onder voorzitterschap van Huib Zijlmans, burgemeester van Beuningen en zelf oud-fractievoorzitter van de Provinciale Statenfractie. Jos van der Vorst, de Gelderse partijvoorzitter is blij met de lijst en met het werk van de selectiecommissie. "Er melden zich altijd mensen van hoge kwaliteit aan, het is de kunst om een lijst samen te stellen waarvan je verwacht dat die een goede bijdrage levert aan het provinciaal bestuur, de komende vier jaar."
De lijst komt net als het programma bij de leden terecht die zich erover uit zullen spreken. Dat gebeurt de komende tijd. De VVD geeft nu 13 zetels in het Gelders Parlement; de Staten worden na de verkiezingen verkleind, 9 zou dan het equivalent zijn. De VVD streeft naar minimaal 10 zetels.

Advieslijst Kandidaatstelling Provinciale Staten 2007

Naam & Afdeling
1. Jan Markink (lijsttrekker)
2. Mike Waltmans - Westervoort
3. Conny Bieze-van Eck (v) - Voorst
4. Marianne Schuurmans-Wijdeven (v) - Beuningen
5. Johan Houwers - Winterswijk
6. Kees Hoogervorst - Arnhem
7. Angelique Jonker (v) - Ede
8. Fahri Kaplan - Doetinchem
9. Gerard van de Hengel - Barneveld
10. Anja Prins (v) - Apeldoorn
11. Marcel Poorthuis - Buren
12. Hans van Xanten - Nijmegen
13. Hans Visser 't Hoofd - Epe
14. Matthew van de Woerdt - Lingewaard
15. Annemieke Stallaert (v) - Apeldoorn
16. Klaas Brandse - Zevenaar Rijnwaarden
17. Marja Hartman-Oosterink (v) - Bronckhorst
18. Jessie van Egerschot-Slichter (v) - Elburg
19. Ton van Linder - Bronckhorst
20. Peter Collignon - Nijkerk/Hoevelaken
21. Remco Dijkstra - Buren
22. Harry Smeets - Heumen
23. Freek Appel - Ede
24. Bart Elbers - Brummen
25. Willem van Katwijk - Rheden/Rozendaal
26. Martin Jager - Zevenaar Rijnwaarden
27. Jaap Wortman - Apeldoorn
28. Klaas Stegeman - Geldermalsen
29. René van Diessen - Arnhem





VVD