KMC Solutions ziet bredere implementatiemogelijkheden NEN 7510


Norm voor zorgsector ook bij overheid toepasbaar

ROTTERDAM, 20060925 -- KMC Solutions, een in identity management oplossingen gespecialiseerde dienstverlener, is één van de NEN 7510 partners. De norm is tot stand gekomen met het oog op informatiebeveiliging binnen de zorgsector. KMC Solutions maakt zich sterk voor een bredere toepassing van deze norm.

De norm 7510 gaat over informatiebeveiliging binnen de zorgsector: het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie die nodig is om patiënten verantwoorde zorg te kunnen bieden. Naast deze kwaliteitscriteria vereist deze norm ook dat de informatiebeveiligingsmaatregelen op controleerbare wijze zijn ingericht. NEN 7510 fungeert als kader. Binnen dit kader kan elke proceseigenaar de voor zijn proces relevant geachte informatiebeveiliging specificeren, inclusief de daarbij behorende maatregelen.

KMC Solutions automatiseert de belangrijkste autorisatie- en toegangsprocessen binnen de zorgsector, maar ook in andere sectoren, zoals overheid. De processen worden op deze manier reproduceerbaar en controleerbaar en bovendien veel betrouwbaarder dan de traditionele foutgevoelige handmatige processen. De Security & Identity Solutions van KMC Solutions zorgen ervoor dat zorginstellingen voldoen aan de wet- en regelgeving rondom de NEN 7510. Door het beheer van toegang tot bedrijfshulpmiddelen te automatiseren, vast te leggen en te rapporteren, stellen deze oplossingen de organisaties bovendien in staat hun beveiligingsstrategie af te stemmen op de bedrijfsdoelstellingen.

KMC Solutions maakt zich sterk voor bredere invoering van de NEN 7510 norm. Gevoelige informatie is immers binnen vrijwel alle branches aanwezig. Toegang tot bepaalde informatie en beveiliging van bijvoorbeeld memorysticks kunnen automatisch geregeld en beheerd worden. Waardoor uiterst vertrouwelijke informatie niet meer toegankelijk is voor niet geautoriseerde personen.


Over KMC Solutions

KMC Solutions is actief sinds 2004 in Rotterdam en onderdeel van de KMC Group.

Het bedrijf heeft 18 medewerkers die zich bezighouden met advies, implementatie en beheer van ICT projecten. De dienstverlening omvat advisering met betrekking tot kantoorautomatisering maar ook het ontwerp, de implementatie, het projectmanagement, de nazorg en het onderhoud van complexe infrastructurele projecten.

Op hoog niveau, gegarandeerd door gecertificeerde medewerkers en partnerships met marktleiders op het gebied van netwerksoftware. KMC Solutions is niet alleen Platinum Partner van Novell en Identity Management specialist, maar ook Microsoft Gold Partner.

Meer informatie: www.kmcsolutions.nl





Ingezonden persbericht