Uniek bereik Zoom.in Nederland naar 1,7 miljoen


Nieuwsvideo's van Zoom.in bereiken nieuw hoogtepunt

AMSTERDAM, 20060925 -- Zoom.in, Europa's grootste provider van online videonieuws, is weer een record rijker. Augustus 2006 blijkt zeer vruchtbaar te zijn geweest met 5.021.940 opvragingen. Ruim 1,7 miljoen unieke internet bezoekers hebben in augustus het nieuws gevolgd via de nieuwsvideo's van Zoom.in. In september blijkt deze trend zich verder door te zetten.

Onderwerpen als `Slaande ruzie op training Real Madrid', `Doornbos scheurt met F1-wagen over Afsluitdijk' en `Katja trouwt haar Thijs' hebben bijgedragen aan de groei. September begon spectaculair met een dagrecord van 354.213 opgevraagde video's mede als gevolg van de berichtgeving over de verongelukte Crocodile Hunter. In september wordt wederom een miljoenen publiek verwacht.

Zoom.in verwacht de maandelijkse groei ook de komende periode door te zetten, onder andere door het fors uitbreiden van haar distributie netwerk met portals zoals Fok.nl, Voetbalzone.nl, Ongein.nl en diverse titels van Sanoma en Audax. Met de komst van deze portals naast bestaande sites als telegraaf.nl, nu.nl, ad.nl en vi.nl, heeft Zoom.in nu een sterke propositie voor adverteerders die zich richten op de doelgroepen 13-34 jaar, 20-49 jaar en 35 - 64 AB1.

Door het grote unieke bereik van Zoom.in voor nieuwsvideo kijkers, is zij een geduchte concurrent aan het worden voor de reguliere televisie exploitanten. Zoom.in is het betere alternatief voor bewegend beeld en geluid campagnes, welke voorheen alleen op TV werden uitgezonden. Diverse prominente adverteerders zoals ABN Amro, Achmea, T-Mobile, Canon en D-reizen erkennen de populariteit van Zoom.in. Met het unieke online bereik van Zoom.in worden pre-roll internet commercials definitief opgenomen in de mediaplannen van adverteerders.

De groei van het aantal kijkers ligt in de lijn met Zoom.in's verwachtingen voor 2006. De groei van het aantal kijkers in Europa is in 2006 met 127% gestegen t.o.v. dezelfde periode in 2005. Naast Nederland is Zoom.in ook actief in België, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland.