Ingezonden persbericht

Arnhem, 29 augustus 2006

Online cursus "Kopstoring" voor jongeren met een psychisch zieke of verslaafde ouder

Vanaf 25 september kunnen jongeren (16-25 jaar) met een psychisch zieke of verslaafde ouder gratis deelnemen aan de online cursus "Kopstoring". De cursus van acht bijeenkomsten wordt gegeven in een chatbox op www.kopstoring.nl. Jongeren kunnen zich aanmelden voor de cursus via deze website. Per cursus kunnen zes jongeren meedoen. Het doel van de cursus is dat jongeren goed voor zichzelf leren zorgen en dat ze zelf geen psychische problemen krijgen.

Goed voor zichzelf leren zorgen is belangrijk, omdat veel jongeren met een psychisch zieke of verslaafde ouder sterk gericht zijn op hoe het met hun ouder gaat. Hierdoor hebben ze over het algemeen weinig aandacht en tijd voor zichzelf. In de cursus praten jongeren over onderwerpen als: je eigen behoeften en gevoelens, erover praten met anderen, tijd maken voor jezelf en omgaan met je ouder. Jongeren wisselen niet alleen ervaringen en tips uit, maar ze doen ook een aantal opdrachten.

Van eind september tot begin oktober starten vier online cursussen "Kopstoring". Jongeren van 16 tot en met 25 jaar uit heel Nederland kunnen deelnemen. De eerste vier cursussen worden begeleid door medewerkers van GGNet, de Gelderse Roos, RIAGG IJsselland en Spatie, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Deze instellingen hebben de online cursus ontwikkeld. Vanaf volgend jaar gaan ook andere instellingen de cursus begeleiden. De website www.kopstoring.nl, waarop de cursus gegeven wordt, is ontwikkeld door het Trimbos-instituut.



Ingezonden persbericht