SMS'jes om je medicijn in te nemen

Neem je medicijn bv

Persbericht

SMS'jes om je medicijn in te nemen

Amstelveen 25 september 2006

Neemjemedicijn is vandaag gestart met een sms dienst. Deze sms dienst is voor mensen die herinnerd willen worden aan hun medicatie en medische voorschriften. Neemjemedicijn speelt niet alleen in op de behoefte bij zieke mensen, maar ook bij mensen die diëten volgen en mensen die regelmatig afspraken met de medische zorg vergeten. Hiermee kunnen ook miljoenen euro's in de zorgkosten worden bespaard.

Meestal is het de drukte van de dag om steeds alert te zijn op medicijn gebruik. De mobiele telefonie is het meest geschikt om als medium in te zetten bij zieke mensen, het is voor sommige mensen letterlijk een levenslijn geworden. Neemjemedicijn heeft als doel om zoveel mogelijk zieke mensen te helpen aan hun medicijn inname.

Zieke mensen, die regelmatig medicatie gebruiken kunnen voortaan via sms een signaal krijgen voor hun medicatie voorschriften en afspraken met de medische zorg. Tijdig medicijn gebruik en het verantwoord volgen van medische voorschriften en afspraken helpt de mensen bij hun medische zorg en genezingsproces.

Men kan zich via de website op deze dienst abonneren. Na registratie en betaling kan men een schema invullen waarop de medicatiemomenten en afspraken vast gelegd kunnen worden. Het systeem verstuurt het sms bericht op de aangegeven tijdstippen naar de mobiele telefoon.