Ingezonden persbericht


seminar de toekomst van Outsourcing

Persbericht

6 juli 2006

UTRECHT - Anno 2006 zijn outsourcing, offshoring en de vorming van shared services centra volop in beweging. Na de eerste golf van initiële outsourcingsdeals zien we het fenomeen follow-up sourcing verschijnen. Maar ook het aanbod van sourcingsdiensten wordt steeds meer divers. Om duidelijkheid te scheppen in de diverse mogelijkheden en toekomst van outsourcing organiseren Platform Outsourcing Nederland en Stichting Media Plaza gezamenlijk het seminar De toekomst van Outsourcing op 26 september 2006 bij Media Plaza in Utrecht. Aan de hand van een aantal presentaties van internationale sprekers, zoals Girish Ramchandran van Tata Consultancy Services en David Thorpe van Morgan Chambers, wordt de toekomst van outsourcing in beeld gebracht.

Verschillende vormen van outsourcing
Anno 2006 zijn outsourcing, offshoring en de vorming van shared services centra volop in beweging. Na de eerste golf van initiële outsourcingsdeals zien we het fenomeen follow-up sourcing verschijnen. Maar ook het aanbod van sourcingsdiensten wordt steeds meer divers. Na de traditionele werkplekoutsourcing, IT-outsourcing, applicatie-outsourcing en de outsourcing van business processen, zien we ook sourcingsovereenkomsten over security services, kennis-verwerking (knowledge outsourcing) en informatievergaring. Ook de leveringsvorm is snel aan het veranderen: van simpele outsourcing van kavels naar een levering van services-on-demand op basis van een leverancierscatalogus (utility sourcing).

De toekomst van Outsourcing seminar
In het seminar De toekomst van Outsourcing worden directieleden en ICT-managers op dinsdag 26 september bij Media Plaza in Utrecht, onder leiding van prof. dr. Daan Rijsenbrij van Platform Outsourcing Nederland, geïnformeerd op welke outsourcingsmogelijkheden zij zich dienen voor te bereiden. Aan de hand van een aantal presentaties van internationale sprekers, zoals Girish Ramchandran van Tata Consultancy Services, David Thorpe van Morgan Chambers en Sean Pepper van ABN AMRO, wordt de toekomst van outsourcing in beeld gebracht.

Over Media Plaza
Het seminar De toekomst van Outsourcing maakt deel uit van IT Plaza. IT Plaza beoogt een platform te zijn voor ICT-specialisten, waarbij kennisdeling en innovatie voorop staan. De uitstraling en faciliteiten van Media Plaza maken de 'experience' voor aanwezigen tot een onvergetelijke ervaring. Deelnemers aan de activiteiten van IT Plaza beschikken na afloop over waardevolle kennis en bruikbare contacten. Om ICT als spil voor innovatie te zien, moet men weten wat de business issues zijn en hoe die kunnen worden vertaald naar goede oplossingen. De nadruk van de activiteiten van IT Plaza ligt in ICT-business alignement, waarbij nieuwe ontwikkelingen bruikbaar worden gemaakt voor de Nederlandse markt. Kijk voor meer informatie op www.mediaplaza.nl.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht