Wageningen Universiteit

26 sep 2006 13:00 - 26 sep 2006 17:30
Onderdeel: Wageningen UR
Locatie: Cultuur en Congrescentrum Antropia, Driebergen Organisatie: WOT Natuur & Milieu en WING Proces Consultancy (Wageningen UR)

Wageningen UR organiseert op 26 september 2006 een symposium getiteld âInvesteren in landschap, de moeite waard?â. Op het symposium staat de maatschappelijke betekenis van het landschap centraal. Diverse vertegenwoordigers uit de wereld van het bestuur, het beleid, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en het bedrijfsleven zullen een bijdrage leveren. Sprekers zijn onder andere Adriaan Geuze, landschapsarchitect bij West8 en Joks Janssen, onderzoeker duurzame ruimtelijke ontwikkeling bij Telos.

Adriaan Geuze zal vanuit een filosofische invalshoek de zorg over en het belang van de kwaliteit van het Nederlandse landschap neerzetten. De vraag wordt gesteld of de Nederlandse samenleving voldoende bereid is in het landschap te investeren. Joks Janssen zal de maatschappelijke betekenis van landschapskwaliteit in de context van duurzame ontwikkeling plaatsen. Wat gaat er fout als bij investeringen de focus gericht blijft op het economisch rendement in enge zin?

De organisatie van dit symposium is in handen van de WOT Natuur & Milieu en WING Proces Consultancy. Beide zijn onderdeel van Wageningen UR en intensief betrokken in de discussie rond natuur- en landschapskwaliteit.

Hier kunt u achtergrondinformatie en het voorlopige programma downloaden.

Meer informatie bij het secretariaat van de WOT Natuur & Milieu (zie hiernaast voor contact-informatie).

Contact
Secretariaat
info.wnm@wur.nl
0317 47 78 45