Technische Universiteit Delft

Recyclicity - Workshop Hergebruik in de bouw
31 augustus 2006 door M&C

Op dinsdag zal 26 september zal een workshop en brainstorm sessie plaatsvinden met het Rotterdamse architectenbureau 2012 Architecten.

26 september 2006 | 18:00 uur - 21:30 uur
plaats: Iweb, Faculteit Bouwkunde, TU Delft

2012 Architecten is een architectenbureau uit Rotterdam. Hun projecten zijn multidisciplinair, het ontwerpgebied spreidt zich van product ontwerp, naar interieur tot gebouwontwerp. Het ontwerp is afhankelijk van de bestaande omgeving, energie bronnen en lokaal afval materiaal. De focus wordt hierbij vooral gelegd op het hergebruik van materialen in de bouw.
Hergebruik wordt bij 2012 gezien als een integrale ontwerpstrategie, zij streven ernaar om dit in al hun ontwerpen toe te passen. Het is de bedoeling dat het hergebruik met zo weinig mogelijk energie toevoeging gerealiseerd wordt. Hiervoor wordt gezocht naar lokale materialen met oog op transport en een beperkte bewerking van het materiaal.

Door het gebruik van afval materiaal is hun ontwerp methode aangepast, doordat het materiaal in het begin stadium van het proces bekend is, wordt meer ontworpen vanuit een materiaal oogpunt. Hierdoor kunnen innovatieve toepassingen en onverwachte vormgeving naar voren komen. Het hergebruiken van producten heeft voor 2012 Architecten niet alleen een ecologische motivatie, maar levert ook nieuwe inzichten en mogelijkheden op.

2012 Architecten is continue bezig om de mogelijkheden van hergebruik producten in de bouw te analyseren en toepassingen te zoeken. Om het aanbod en de vraag van herbruikbare producten te structuren is Recyclicity opgericht. Recyclicity bestaat uit een digitale database, welke toegankelijk is op het Internet. Op de website wordt inzicht gegeven van aanbieders en afnemers van afval. Tevens fungeert deze website als kennis platvorm en wordt verschillende informatie en voorbeeld projecten van hergebruik en bouw getoond.

Programma
18.00 - 19.00 uur Presentatie Jan Jongert 2012 Architecten 19.00 - 19.30 uur Pauze drinken en snack
19.30 - 21.30 uur Brainstorm & discussie

Deelname voor studenten is gratis op vertoon van studentenkaart Maximaal 30 deelnemers, studenten krijgen voorrang op inschrijving.

Meer informatie?www.bk.tudelft.nl