Ingezonden persbericht


Assessments veranderen ingrijpend

GITP lanceert op 26 september a.s. in Baarn het nieuwe handboek Personeelsselectie en assessment - wetenschap in de praktijk. De auteurs/eind-redacteuren Gertrude Smit, Henk Verhoeven en Arnold Driessen voeren allen als senior-consultant een assessmentpraktijk bij GITP. Hun boek is gebaseerd op de meest recente maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe wetenschappelijke inzichten die zij in hun praktijk opdoen.

Waarom anders?
Maatschappij, technologie, organisaties en arbeidsmarkt zijn sterk aan verandering onderhevig. Dit heeft consequenties voor het vak van personeelsselectie. Denk bijvoorbeeld aan ICT, dat de aard van het werk voorgoed heeft gewijzigd voor medewerkers en managers. Vooral in kennisintensieve organisaties wordt de taak van de leidinggevende het overbrengen van de collectieve doelen en het coachen van mensen om die doelen te bereiken. Ook de toenemende diversiteit van de werknemerspopulatie heeft invloed op het selectieproces. Personen met een niet-Nederlandse achtergrond zijn bij assessments in het nadeel en moeten daarom anders worden benaderd.

Dergelijke ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan kennis, vaardigheden en competenties, en in het verlengde daarvan aan het selectieproces. De veranderende maatschappelijke context heeft binnen GITP (al 60 jaar marktleider met 12.000 assessments per jaar) geleid tot het handboek uitgegeven door Van Gorcum. De komende periode zullen de assessments ingrijpend worden gewijzigd.

U bent van harte welkom!
Op dinsdag 26 september is de boeklancering. We nodigen u van harte uit om daarbij aanwezig te zijn. Dr. Gertrude Smit (senior consultant bij GITP en eindredacteur van het boek) en mr. Marike Schaafsma (Directeur Bestuur/Directie Ontwikkeling AB bij de Rabobank) zullen vanuit de professie en de praktijk een aantal belangrijke ontwikkelingen belichten.

Programma
15.45 - 16.00 ontvangst
16.00 - 16.15 welkomstwoord
16.15 - 17.00 boeklancering
17.00 - 17.30 borrel

Locatie

Bomencentrum Nederland, Zandheuvelweg 7, Baarn

Voor de route zie www.bomencentrumnederland.nl
We stellen het op prijs als u ons vóór 24 september laat weten of u bij de boekpresentatie aanwezig bent. U kunt dit doorgeven aan GITP Marketing en Communicatie, Ireen Wagemakers, telefoon: 06 - 108 700 70 e-mail: i.m.e.wagemakers@gitp.nl.

Personeelsselectie en assessment - wetenschap in de praktijk. ISBN-nr 90 232 4198 3 Uitgeverij Van Gorcum, prijs E 39,50.

De mens als graadmeter
De moderne arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler en diverser. Parttime werken, radicale carrièremoves, harder werken om eerder te stoppen... Loopbanen worden in toenemende mate bepaald door de mensen zelf. Zelf bepalen veronderstelt wel weten wie je bent, wat je kunt en waar je naar streeft. En de juiste stappen zetten. Niet alleen aan het begin van je carrière maar gedurende je hele loopbaan. Dat vraagt professionele objectiviteit en betrokkenheid, mensen die jouw talent onderkennen, beoordelen en ontwikkelen. Want van zelfbewuste, gemotiveerde medewerkers plukt ook de werkgever de vruchten. Dat maakt GITP dé HR-partner bij uitstek. GITP, sterk in beoordelen en ontwikkelen. www.gitp.nl