Partij van de Arbeid


Wouter Bos bestelt eerste Kinderpostzegels van 2006


Op dinsdag 26 september geeft PvdA- leider Wouter Bos om 13.15 uur het startsein van de Kinderpostzegelactie 2006 op het Plein te Den Haag.
Lieke (13) en Olivier (10) die dit jaar Kinderpostzegelambassadeur zijn, halen Wouter Bos uit de fractievergadering en nemen de bestelling op in het bijzijn van leeftijdsgenoten. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de hal van de Tweede Kamer.


Het thema van de Kinderpostzegelactie 2006 is 'Veilig Verder'. Of het nu thuis, op school of op straat is: kinderen hebben recht op een veilige plek. Dankzij de Kinderpostzegelactie hebben kinderen in Nederland en het buitenland uitzicht op een geborgen omgeving waarin ze kunnen werken aan hun toekomst. Zo is de opbrengst bestemd voor kinderen die geen thuis hebben of moeten werken voor het gezinsinkomen. Kinderen die dagelijks worden gepest of veel in het ziekenhuis moeten verblijven. En kinderen die opgroeien in armoede en geen onderwijs krijgen.


Dit jaar hebben zich weer bijna 6.000 basisscholen aangemeld voor de Kinderpostzegelactie. De 250.000 kinderen uit groep 7 en 8 gaan vanaf woensdag 27 september op pad om bestellingen te verzamelen. Met de opbrengst van deze jaarlijkse actie steunt Stichting Kinderpostzegels Nederland projecten voor kinderen in binnen- en buitenland. De actie bracht vorig jaar 8,3 miljoen euro op.