Gemeente Den Haag

september 2006
Wethouder Sander Dekker in debat met jongeren uit Ypenburg (15 september)

Sander Dekker, wethouder Onderwijs, Jeugd & Sport gaat in gesprek met jongeren uit de wijk Ypenburg. Sander Dekker is nieuwsgierig wat de jongeren bindt aan Den Haag en de wijk Leidschenveen-Ypenburg. Samira Abbos, bekend van tv, leidt het debat, waarbij alle inwoners van Leidschenveen-Ypenburg zijn uitgenodigd.

De gemeente Den Haag organiseert op dinsdag 26 september de Dag van de Haagse Ontmoeting. Op verschillende locaties in de stad worden activiteiten georganiseerd. Hagenaars worden opgeroepen actief mee te doen met de activiteiten. Dat gebeurt op verschillende manieren. Gedurende vier weken rijden bijvoorbeeld twee trams door de stad met aan de buitenkant aandacht voor de Haagse Ontmoeting. Ook is er in alle stadsdelen de tentoonstelling 'Samen stad zijn' te bezoeken. In de wijk Ypenburg zijn de jongeren aan het woord in Sporthal Boswijk. Vanaf 16.00 uur gaan de Ypenburgse jongeren met elkaar in gesprek over wat burgerschap voor hen betekent.

Tijdens deze Haagse Ontmoeting wordt het project SKHYPE, Sportief Kloppend Hart Ypenburg gepresenteerd. SKHYPE is opgezet voor een betere samenwerking tussen buurt, sport en onderwijs. Doel is om de jeugd te stimuleren om meer te sporten. Er zijn onder andere demonstraties van American Football en streetdance.