Nederlandse Volks-Unie (NVU)


Arnhem, 26 september 2006.

Persverklaring: inzake NVU demonstratie in Arnhem van 30 september a.s.: doodstraf voor kinderverkrachters en moordende pedofielen!

De vrijheid van meningsuiting is in Nederland een grondrecht. De enige die denkt dit grondrecht te kunnen betwisten is de Arnhemse burgemeester Krikke.

Vorig jaar verbood men onze demonstratie van 14 mei 2005 en heeft ondergetekende met succes dit verbod bij de voorzieningenrechter aangevochten. Krikke haar argumenten werden voor de rechtbank aan flarden gschoten door de bestuursrechter.

Krikke reageerde furieus toen de bestuursrechter de demonstratie van de NVU doorliet gaan ik ga de uitspraak van de bestuursrechter aanvechten! Tot op de dag van vandaag heeft zij dit niet gedaan en kan zij dit ook niet doen. Krikke kan dit namelijk helemaal niet aanvechten, een losse flodder!

Krikke ligt al een tijd lang onder vuur in Arnhem, door haar rol m.b.t. tot het onderzoek wat nu loopt naar de politie Gelderland-midden. De rioolkrant genaamd de Gelderlander heeft weer van alles en nog wat geschreven en uit haar grote journalistieke duim gezogen. Krikke had pal achter het Arnhemse korps moeten gaan staan i.p.v. het te bekritiseren en de journalistieke rotzooi van rode pers over te nemen. Een bevelhebber van het leger / politie blijft altijd zijn troepen trouw en laat zijn manschappen nooit in de steek.

De Arnhemse gemeenteraad beraadt zich nog op de positie van Krikke, maar voor mij staat duidelijk vast, deze vrouw kan beter opstappen en een ander beroep gaan uitoefenen. Het burgemeestersambt overlaten aan mannen of vrouwen die meer verstand van zaken hebben en die minder hun oren laten hangen naar de pers. De verschijning van Krikke in de filmende pers komt over als een bange en angstige vrouw die de schuld geeft aan anderen over haar eigen falen, daarom stellen wij: Neem uw politieke verantwoordelijkheid en stap op, de ministers Donner en Dekker zijn u reeds voorgegaan!

Waarschijnlijk zullen wij de demonstratie weer moeten aanvechten bij de bestuursrechter. In een voorbespreking met de politie kwam dit naar voren. Tot op de dag van vandaag heeft de gemeente Arnhem nog niets van zich laten horen. De laatste demonstratie van de NVU op 1 juli j.l. was op 22 juni al goedgekeurd door de gemeente Den Haag en de politie Haaglanden. Het gebruikelijke tegenwerken door een gemeente (zoals Arnhem) zullen wij belonen door jaarlijks te demonstreren in deze gemeente wat ons goed recht is.

Met vriendelijke groet,

Met vriendelijke groet,

Partijvoorzitter NVU
Constant Kusters

Postbus 4053
6803 EB Arnhem
026-3217539
E-mail: constant.kusters@12move.nl
www.nvu.info

NVU - Nederlandse Volks-Unie ® ©