Openbaar Ministerie Zwolle/Lelystad

Geachte redactie,
In de vroege ochtend van zondag 23 april 2006 werd aan de Stoomstraat in Kampen een zwaargewonde man aangetroffen. Hij had diverse steekwonden en overleed later die dag aan zijn verwondingen. Op woensdag 26 april werden drie mannen aangehouden, op verdenking van het toebrengen van de messteken.
Deze verdachten, twee 20-jarige Kampenaren en een 21-jarige plaatsgenoot, staan op dinsdag 26 september terecht voor de rechtbank in Zwolle. De zitting begint om 9.00 uur. Het drietal wordt verdacht van doodslag.

Met betrekking tot de persvoorlichting is het volgende van belang:
- Audiovisuele media dienen voor het meenemen van opname-apparatuur in de rechtbank vooraf toestemming te vragen bij de voorlichting van de Rechtbank Zwolle. Voor het maken van opnames in de zittingzaal dienen afspraken gemaakt te worden met de rechtbank Zwolle.
- Audiovisuele media die een toelichting van het Openbaar Minsterie willen door de persofficier, wordt verzocht dit uiterlijk maandag 25 september kenbaar te maken bij de afdeling voorlichting van het parket Zwolle-Lelystad.

Voor de volledigheid treft u hieronder aan de tekst van een persbericht van de politie IJsselland d.d. 27 april 2006 over deze zaak.

met vriendelijke groet,

Tineke Zwart
voorlichter OM Zwolle-Lelystad
Team Bovenregionale en Specialistische Taken/Team IJsselland
tel. 038- 496 2011
email: t.zwart@om.nl


---

-----
PERSBERICHT POLITIE IJSSELLAND d.d. donderdag 27 april 2006

DRIE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR DOOD KAMPENNAAR

KAMPEN - De politie heeft gisterenmiddag drie mannen van 19- en 20-jaar uit Kampen aangehouden, die verdacht worden van moord/ doodslag op een 49-jarige plaatsgenoot.

Het drietal was afgelopen zondag reeds gehoord. Nader onderzoek door een 30 politiemensen tellend onderzoeksteam, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Zwolle, leidde tot hun aanhouding.

Het slachtoffer werd zondagmorgen jl. zwaargewond aangetroffen bij een auto op de Stoomstraat. Hij had meerdere messteken en overleed zondagmorgenvroeg in een ziekenhuis in Zwolle aan zijn verwondingen.

De aangehouden verdachten hebben woensdagavond bij hun eerste verhoren bekennende verklaringen afgelegd. Hieruit is voorlopig gebleken dat de drie mannen zaterdagavond jl., op industrieterrein Haatlanden ruzie hebben gehad met het slachtoffer, die uitdraaide op de toegebrachte messteken. Nagegaan wordt wie, welke rol bij de ruzie heeft gespeeld. Die houdt mogelijk verband met een langslepende relationele familiekwestie tussen het slachtoffer en één van de aangehouden mannen.

Nadat het slachtoffer was gestoken zag hij kans om er in de auto van een van de mannen vandoor te gaan, maar strandde door zijn verwondingen op de Stoomstraat.

Bij zoekingen in de woningen van de verdachten zijn goederen in beslag genomen, die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met dit misdrijf.

De drie aangehouden mannen zijn ingesloten en zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.