Ingezonden persbericht

Nanotechnologie verandert uw wereld: een tipje van de sluier opgelicht
BizTech2006 26-09-06, Eindhoven
- Nanotechnologie en markttoepassingen geen hype maar nuchter bekeken -

NANO in Electronics & Devices / Life Science & Human Health / Materials / Bio Science

Wat te verwachten tijdens BizTech2006: een aantal presentaties uitgelicht!

êDr. Ing. Jürgen Lorenz van het vooraanstaande Duitse Fraunhofer Institut geeft een overzicht van toepassingen op het gebied van Nano Electronics, welke Fraunhofer voor en met verschillende belangrijke bedrijven in Duitsland en daarbuiten hebben ontwikkeld.

êDr. Frank de Jong van Fei Company geeft in de Techtrack een presentatie over het combineren van geavanceerde technologieën met nieuwe marktstrategieën en business modellen met als doel nieuwe kansen voor het bedrijf te ontwikkelen.

êProf. Dr. Urs Staufer, voormalig werkzaam bij het IBM Research Center USA en nu Prof. bij IMT, University of Neuchatel, geeft tijdens zijn presentatie een overzicht hoe Nanotools vanuit het onderzoeksstadium -de laboratoriumfase dus- naar de commerciële markten gebracht worden en wie daarbij de stakeholders (kunnen) zijn.

êThomas Reibe van de EU Commissie komt naar Eindhoven om te vertellen over de EU programma's voor ontwikkelingen in Nanotechnologie en de bedrijven daarachter. Hij zal ingaan op specifieke trends voor organic en large area electronics, micro/nano systemen en bijvoorbeeld biosensoren, nieuwe generatie nano electronics componenten en elektronische integratie.

êDr. Ir. Frans Kampers van de WUR vertelt in de Tech sessie over de innovaties met nanotechnologie in de food en Nutricion industrie. Hij zal met name ingaan op nieuwe food proces ontwikkelingen en nieuwe producten die daar uit komen. Uiteraard staat hij ook stil bij de kwaliteit en veiligheid en de volksgezondheid die bij deze ontwikkelingen in acht genomen moeten worden.

êDr. Ir. Tom van Hengstum van Friesland Foods laat zien hoe bedrijven in de food industrie omgaan met nieuwe technologieën die de structuur en samenstelling van voedselproducten kunnen beïnvloeden en wat de nieuwe marktkansen zijn die zich hierbij aandienen.

êDr. Stephanie Teugels van het vooraanstaande Belgische onderzoeksinstituur IMEC geeft een presentatie over de ontwikkelingen op het gebied van Nanosensoren en Biosesnsoren in de track Nano electronics. Zij zal ook ingaan op hoe nieuwe ontwikkelingen binnen dit technologieveld naar de commerciële markt gebracht worden en welke toepassingen effectief worden ingezet.

êDr. Gert Jan Jongerden, Directeur van Helianthos (van Nuon), laat tijdens zijn presentatie in de track Nanomaterials zien welke resultaten geboekt zijn bij zijn onderzoek naar de productie van zonnecellen op rol en hoe de inzet van nieuwe materialen en gebruik van nieuwe technologie het gehele productieproces van zonnecellen op zijn kop zet.

Tim Harper, Founder en CEO van de European NanoBusiness Association (ENA) and international keynote BizTech2006. " Nanotechnology will affect almost every aspect of our lives, from the medicines we use, to the power of our computers, the energy supplies we require, the food we eat, the cars we drive, the buildings we live in, and the clothes we wear. And it will happen sooner than most people think!"

Klik hier voor een overzicht van alle sprekers en het programma FULL PROGRAM

Voor wie is BizTech2006:
Ondernemers, wetenschappers en technologie ontwikkelaars komen tijdens BizTech2006 bij elkaar om te praten over reële marktmogelijkheden met nanotechnologie. Kom leren over de verscheidenheid, het nut, de mogelijke risico's en de investeringsmogelijkheden in nanotechnologie binnen de verschillende marktgebieden Materials - Life Science - Bio Science - Electronics. Nanotechnologie brengt nieuwe marktkansen met zich mee waar u van af moet weten!

REGISTRATIE """"

Call for posters (alleen voor promovendi)

Specials tijdens Biztech2006

êêêHet grote Nanodebat
Er wordt een debat gehouden tussen Industrie, onderzoeksinstellingen en marktverkenners. Gesproken wordt over de impact van nano-technologie op de maatschappij, wat zien we als bedreigingen en wat als vooruitgang en investeringspotentieel. Het debat wordt geleid door futuroloog Arjen Kamphuis. De deelnemers aan het debat zijn stuk voor stuk expert op hun eigen gebied. Zij zullen reageren op vooraf bedachte stellingen die misschien wel voor opschudding zullen zorgen

êêêPostersessies
Op de kennismarkt presenteren postdocs hun wetenschappelijk onderzoek met een scientific poster. De postersessie is gericht op het presenteren van de nieuwste resultaten die behaald zijn met diverse in research, development & engineering in nanotechnologie. Technologiestichting STW reikt een award uit aan de "beste poster"

êêêNetwerkreceptie en dinerbuffet
BizTech2006 gaat niet alleen over 'leren' maar juist ook het netwerken is belangrijk. Daarom wordt naast het programma ruimschoots mogelijkheid gecreëerd om te netwerken en om te spreken met experts over de ontwikkelingen van nanotechnologie in het eigen technologieveld en marktsegment. Na afloop van het congres vindt op de kennismarkt de netwerkreceptie en het dinerbuffet plaats voor alle deelnemers aan BizTech2006.

WWW.BIZTECH.NL

Ik hoop u te ontmoeten op BizTech2006.

Met vriendelijke groet,

Hellen Dankers
Project Manager BizTech Conferences
WE ARE BV
T +31 40 2390540
E hellen.dankers@weare.nl
W www.biztech.nl