Ingezonden persbericht

ILFORD kondigt nieuwe OMNIJET- producten aan tijdens Photokina 2006

Productinnovaties: de nieuwe Instant Dry Backlit Display Film, Instant Dry Portable Display Films en Graphic Matt en Superior Graphic Matt Papers

26 september - 1 oktober 2006, Keulen, Duitsland
Hal 10.1 stand A010 / B019

Marly, Zwitserland, 19 september 2006 - ILFORD, een marktleider in de ontwikkeling en fabricatie van hoogkwalitatieve fotomedia voor inkjet printen en fotografische processen, kondigt vandaag drie nieuwe producten aan, gebruikmakend van de hoogstaande technologie ontwikkeld door ILFORD voor grootformaat media, ontworpen voor een breed spectrum aan commerciële toepassingen.

OMNIJET Instant Dry Backlit Display Film
OMNIJET Instant Dry Backlit Display Film is een polyester film met een coating specifiek voor gebruik in lichtbakken en andere toepassingen die aan de rugzijde worden verlicht. Het is zowel te gebruiken met inkt met kleurstoffen op waterbasis, als met pigmentinkt. Dankzij de hoge opaciteit biedt de OMNIJET Instant Dry Backlit Display Film een perfect contrast, ook wanneer de afbeelding niet van achteren wordt belicht.

OMNIJET Instant Dry Portable Display Film
De OMNIJET Instant Dry Portable Display Films, beschikbaar in 7mil (190mic) en 12mil (315mic), zijn matte witte films op polyesterbasis met een direct-droog inktabsorptielaag. Beide zijn zowel geschikt voor inkt met kleurstoffen op waterbasis, als voor pigmentinkt. De films hebben een grijze ondoorschijnende ruglaag, ideaal voor pop-up-toepassingen dankzij de scheur- en krasbestendigheid. Gelamineerd met een geschikte beschermfolie zijn de Display Films uitstekend voor plaatsing op tentoonstellingen, beurzen en verkooppunten. OMNIJET Instant Dry Portable Display Films zijn zowel te gebruiken voor oprolbare displays als voor pop-up displays voorzien van een frame.
OMNIJET Superior Graphic Matt en Graphic Matt Papers
Het gamma van OMNIJET Superior Graphic Matt en Graphic Matt Papers bestaat uit concurrerend geprijsde gecoate matpapieren van hoge kwaliteit. Deze zijn beschikbaar in verschillende soorten voor posters en prints die geen zware inkthoeveelheden vereisen zoals bij fotografische prints. De Graphic Matt producten hebben een hoge punt- en lijnscherpte, zijn sneldrogend en veegbestendig. De Superior Graphic Matt lijn heeft een bijzonder sterk kleur- en beeldcontrast en is zowel geschikt voor inkt op basis van kleurstof als pigmentinkt.
De Graphic Matt Paper lijn is ideaal voor artist impressions van projecten, zoals bij onroerend goed of binnenhuisarchitectuur, waarbij geen grote inkthoeveelheden nodig zijn. De Superior Graphic Matt producten bieden bovendien de mogelijkheid om foto's tegen lage kosten te printen voor toepassing bij bijvoorbeeld verkooppunten. Extra's zijn onder meer uitstekende waterbestendigheid, hoge kleurdichtheid en compatibiliteit met de meeste inkjet printers.

Dai Jones, Managing Director van ILFORD, geeft zijn visie op de nieuwe OMNIJET-producten van ILFORD: "De hele lijn is al zeer populair bij grafische gebruikers en we zijn ongekend trots op de technologische ontwikkelingen die we nu hebben gemaakt. De ILFORD OMNIJET lijn is het resultaat van vele maanden onderzoek in de commerciële industrie en het toont onze toewijding aan innovatie."

Voor een interview met één van de leden van het directieteam of om de nieuwe ILFORD OMNIJET producten te ontdekken en te testen, neem contact op met het perscontact hieronder.

Over ILFORD:
ILFORD, opgericht in 1879, is een marktleider in de ontwikkeling en fabricatie van hoogkwalitatieve fotomedia voor zowel inkjet printen als fotografische processen.
De fabriek ILFORD Imaging Switzerland GmbH. en de ILFORD Digital Imaging en Colour Photo bedrijven overal ter wereld, zijn sinds juli 2005 eigendom van het Japanse OJI Paper. Tegenwoordig opereert dochtermaatschappij ILFORD als volledig eigen filiaal van OJI's Communications Paper Division, wat de mogelijkheid biedt de Ilford expertise in te schakelen gedurende het volledige productieprocédé van ruw papier, via de zeer hoogwaardige ontwerp- en productiefases tot de vervaardiging van het eindproduct in Zwitserland.
Het ILFORD Black and White Photo bedrijf, inclusief de Britse fabriek, werd opgekocht door HARMAN Technology Limited. Optredend in de hoedanigheid van ILFORD Photo, heeft Harman de licentie om het ILFORD merk te voeren, uitsluitend in combinatie met Black and White Silver halide producten.
ILFORD is een gevestigde naam in de geschiedenis van de beeldproductie en staat vandaag de dag nog steeds synoniem voor hoogstaande technologie, dankzij zijn sterk ontwikkelde R&D activiteiten, zijn grote technische knowhow en zijn aanzienlijk productievermogen.
Meer informatie over ILFORD? Neem een kijkje op www.ilford.com

Perscontact:
Jan Robijns
Open2Europe
Tel: +33 1 55 02 14 69
Mobiel: +33 616 909 364
e-mail: j.robijns@open2europe.com