KPN NV

Den Haag, 26-09-2006

MKB-Nederland en KPN lanceren ICT-website voor ondernemers

MKB-Nederland en KPN lanceren vandaag hun gezamenlijke website www.mkbenict..nl. Via deze site krijgen ondernemers informatie over relevante trends en ontwikkelingen, branchespecifieke vraagstukken en de praktische ICT-oplossingen die daarbij horen. De site laat ondernemers zien hoe ICT bij kan dragen aan hun bedrijfsvoering.

De site maakt deel uit van het samenwerkingsverband dat MKB-Nederland en KPN april dit jaar sloten met als doel ondernemers te informeren over de mogelijkheden van ICT. Aanleiding voor de samenwerking was het onderzoek 'ICT binnen het MKB', uitgevoerd door TNS NIPO begin dit jaar. Dit onderzoek wees uit dat MKB'ers de mogelijkheden van hedendaagse ICT-oplossingen vaak onvoldoende kennen en benutten.

Eelco Blok, lid Raad van Bestuur KPN: "Uit onderzoek blijkt dat ondernemers behoefte hebben aan praktisch advies op het gebied van ICT. Met de lancering van deze gezamenlijke website maken KPN en MKB-Nederland hier een begin mee. De site biedt naast informatieve teksten en concrete oplossingen ook praktische adviestools en stappenplannen voor onderwerpen als 'mobiel werken' en 'ondernemen via internet'. Daarnaast worden handige adressen aangereikt voor het aanvragen van ICT-ondersteuning en subsidies. Belangrijkste doelstelling is dat ondernemers deze site regelmatig zullen bezoeken om antwoord te krijgen op al hun vragen op het gebied van de huidige mogelijkheden en ontwikkelingen voor vaste en mobiele telefonie, internet en applicaties."

"Ondernemers kunnen veel kosten besparen als ze op een slimme manier gebruik maken van ICT. Daar willen wij ondernemers op wijzen", bevestigt Loek Hermans, voorzitter MKB-Nederland. "Wat ondernemers zich bovendien vaak niet realiseren is dat ze met behulp van ICT ook totaal nieuwe klantgroepen kunnen aanboren. Er zijn genoeg voorbeelden bekend van bedrijven die wereldwijd hun producten zijn gaan afzetten en daarmee hun omzet explosief hebben zien stijgen."

Om de bedrijfsvoering van individuele ondernemers beter te leren kennen en gerichter ICT-oplossingen aan te kunnen dragen, gaan projectmedewerkers van KPN en MKB-Nederland gesprekken met ondernemers aan in het eigen bedrijf. Het is de bedoeling om aan de hand van deze ervaringen de ondersteuning op ICT-vlak verder te verbeteren.

KPN en MKB-Nederland organiseren de komende periode gezamenlijk een aantal seminars over het thema 'veiligheid' in relatie tot ICT. De eerste seminars vinden plaats tijdens het ZakenFestival in Rotterdam van 25 tot en met 27 september, zie www.zakenfestival.nl. Ondernemers worden tijdens het seminar geïnformeerd over de gevaren van digitaal ondernemen, zoals virussen, spam, uitlekken van informatie en kwijtraken van belangrijke bestanden. Ook worden praktische maatregelen aangedragen en kunnen ondernemers een persoonlijk 'veiligheidsadvies' krijgen. De adviezen uit de seminars komen ook terug op www.mkbenict.nl.