FNV

MEV/begrotingen

Jongerius: "Zalms uitspraken over looneis geven geen pas" "Waar bemoeit Gerrit Zalm zich mee?" FNV-voorzitter Agnes Jongerius toont zich op haar weblog erg verbaasd over de uitspraken van de minister van Financiën over de looneis van 2,5 procent van Nederlands grootste vakcentrale.
Cao-onderhandelingen zijn een zaak van werkgevers en werknemers en niet van politici, is de heersende opvatting in Nederland. Maar Zalm bevestigt overduidelijk ons Prinsjesdag-commentaar, stelt de FNV-voorzitter vast. Daarin noemde zij Balkenende III een werkgeverskabinet.

Jongerius vindt dat Zalm het met zijn uitspraken te bont heeft gemaakt: "Zeggen dat 'de werkgeversorganisaties niet worden betaald om, als de FNV iets vraagt dat zomaar te geven', geeft geen pas."

'Gerrit toch'
In haar weblog schrijft de FNV-voorzitter:

"Heeft de goede man in de afgelopen jaren niet genoeg gedaan om de werkgevers te helpen? Geeft hij op Prinsjesdag eerst een groots cadeau aan het bedrijfsleven in de vom van lagere winstbelasting. Doet hij als minister ook nog eens niets aan het gegraai van de mannen aan de top. Maakt hij vervolgens wegwerpende gebaren bij ons commentaar waarin staat dat Balkenende III een werkgeverskabinet is. Gaat hij vervolgens gewoon op de ingezette lijn door."

"Gerrit toch: nu ben je bezig aan je laatste dagen als minister van Financiën. Je weet dat straks de balans van je ministerschap zal worden op gemaakt. Dan wil je toch ook dat de werknemers in het land een beetje aardig op je terug kijken?" aldus Jongerius.

26 september 2006

Lees het hele weblog van Agnes Jongerius Zie het origineel