Ingezonden persbericht

Persbericht

Om mensen in beweging te brengen, moet je weten wat hen tegenhoudt.

Amstelveen, 26 september 2006 - Marketeers en communicatiemensen zijn geconditioneerd om alle aandacht te richten op de positieve kanten van het product dat zij willen verkopen. In hun boek Help! De klant verzuipt, draaien de auteurs Astrid de Groot en Pieter Burgman de zaken radicaal om. Ze beschrijven de door hen zelf ontwikkelde Barrière Methodiek. De basisgedachte achter deze methodiek is redelijk simpel. Tegenover elke reden om iets te doen ­ een nieuwe televisie kopen, je aan de verkeersregels houden of een verzekering sluiten ­ staan altijd meerdere motieven om iets niet te doen. Met de Barrière Methodiek worden alle praktische bezwaren, vooroordelen en onzekerheden die mensen van het gewenste gedrag afhouden, systematisch in kaart gebracht. In het boek laten de auteurs aan de hand van een concreet voorbeeld zien hoe de Barrière Methodiek werkt en tot welke ­ vaak verrassende - oplossingen dit leidt.

Het boek bevat veel cases en geeft uitleg over de BarrièreScope, een onderzoek in samenwerking met TNS Nipo om diepliggende barrières op te sporen die sterk verweven zijn met persoonlijkheidskenmerken. Het boek gaat ook in op barrières van de toekomst, barrières als inspiratie voor innovatie en barrières binnen organisaties. Het boek is geschreven voor marketing- en communicatiemanagers maar is ­ door de brede toepasbaarheid van de beschreven methodiek ­ ook interessant voor andere professionals 'Help! de klant verzuipt', wordt uitgegeven door Kluwer in de reeks Marketing Watch. ISBN 90 13 0378 5, Prijs ¤ 30,-.

Astrid de Groot en Pieter Burgman zijn beide medeoprichter van het onafhankelijke actiemarketingbureau L'eau te Amstelveen. Astrid en Pieter brengen de Barrière Methodiek dagelijks in praktijk voor opdrachtgevers als Air Miles, Astma Fonds, Connexxion, Diabetes Fonds, Interpolis, NUON en T-Mobile.

Meer informatie
Een recensie-exemplaar van het boek 'Help! de klant verzuipt' van Astrid de Groot en Pieter Burgman is op aanvraag verkrijgbaar.

L'eau BV adviesbureau voor directe communicatie
Astrid de Groot
T: 020 570 78 78
E: adegroot@leau.nl
I: www.leau.nl