Gemeente Enschede

Muziekkwartier nu al bekend en populair

dinsdag 26-09-2006

Het Muziekkwartier is snel een bekend begrip geworden in Enschede. Uit een recent onderzoek van I&O Research komt naar voren, dat 60% van de ondervraagde bevolking het Muziekkwartier al kent, terwijl het pas in 2008 geopend wordt. Vooral ouderen en hoger opgeleiden weten van de komst van het Muziekkwartier.

Maar liefst 65 % is het ook eens met de stelling, dat het Muziekkwartier prima is en (muziek)cultuur altijd bijdraagt aan het welzijn in de stad.

Directeur Meine Bruinsma van de Coöperatie Enschede Muziekkwartier, waarin de professionele muziekinstellingen verenigd zijn, is blij met deze ontwikkeling: "Het geeft aan dat Enschede een echte muziekstad is, waar mensen graag naar voorstellingen gaan en geïnteresseerd zijn in alles wat met muziek te maken heeft. De keuze van gemeente en instellingen om daar een prachtige accommodatie voor te ontwikkelen wordt daarmee gewaardeerd"

Het bezoek aan het Muziekkwartier zal in vergelijking met het bezoek aan de huidige muziekinstellingen naar verwachting fors groeien na de ingebruikname van het nieuwe complex. Ging in 2005 nog 40% van de bevolking jaarlijks naar een voorstelling van een van de participanten, nu verwacht 52 % van de bevolking in de toekomst jaarlijks een of meerdere keren naar het Muziekkwartier te gaan.

Het onderzoek laat verder zien, dat met name jonge mensen nog een belangrijke groep bezoekers van het Muziekkwartier moeten gaan vormen. Hier ligt dus een van de uitdagingen voor het Muziekkwartier.

Het Muziekkwartier zal gedurende de gehele bouwperiode van het complex regelmatig muzikale manifestaties organiseren, waarbij steeds een andere specifieke groep inwoners van Enschede, amateur-musici en medewerkers van de participerende instellingen een belangrijke rol zullen spelen.

Ook is hierin een rol weggelegd voor onze Duitse oosterburen. Naar verwachting zullen zij 15% van het aantal bezoekers gaan uitmaken.


---