Gemeente Enschede

Informatie over evenementen online beschikbaar

dinsdag 26-09-2006

Inwoners uit Enschede hoeven informatie over evenementen voortaan niet meer te missen. Zij melden zich gratis aan voor Mijn Loket, hun persoonlijke digitale pagina bij de gemeente Enschede en ontvangen online informatie over evenementen die hen interesseren. Deze functionaliteit van Mijn Loket is nieuw en opgezet in samenwerking met het Uitburo. De gemeente Enschede wil inwoners met Mijn Loket informatie op maat leveren.

Het evenementenaanbod varieert van cabaret, dans, popmuziek tot theater. Iedere keer als er informatie is over een evenement uit het gekozen genre, krijgt de aanvrager hiervan een melding. Dit gebeurt per mail, per bericht in Mijn Loket, of beide, afhankelijk van wat de aanvrager heeft aangegeven. De informatie over evenementen wordt verstrekt door het Uitburo.

Inwoners die van Mijn Loket gebruik willen maken, vragen dit gratis aan via de website van de gemeente Enschede www.enschede.nl onder het kopje Digitaal Loket. Omdat het om persoonlijke informatie gaat, is Mijn Loket beveiligd en alleen toegankelijk met een inlognaam en wachtwoord van DigiD. Deze organisatie voorziet inwoners van één toegangscode voor alle internetcontacten met de overheid.

Mijn Loket is een gratis service van de gemeente Enschede op het gebied van digitale dienstverlening. Bij dit loket kunnen Enschedeërs online terecht voor informatie en diensten van de gemeente Enschede, op het moment dat en de plaats waarop hen dat het beste uitkomt. Naast informatie over evenementen, is het mogelijk informatie te ontvangen over vergunningsaanvragen en het verlopen van paspoort of rijbewijs.


---