Nederlandse Kano Bond


26 september 2006

Landskampioen Deventer is er dit weekend niet in geslaagd haar Europese titel te verdedigen. In Madrid vonden dit weekend de 7e Europese Kampioenschappen voor Clubteams plaats. De Europacup voor kanopolo vindt elk jaar in het laatste weekend van september plaats en wordt georganiseerd door de European Canoe Association (ECA). Deventer won de laatste drie edities. Dit jaar kon de Deventer geen vuist maken. Met basisspelers Wouter Ottjes en Bart Verkissen geveld door de griep en aanvoerder Michiel Schreurs geblesseerd¸ kwam Deventer te kort voor de finale.

Ondanks de fysieke tegenslagen wist de ploeg van trainer Martin van Arkens zich toch te plaatsen voor de halve finales. Daarin was de Franse landskampioen Conde sur Vire echter een maatje te groot. Na een 0-0 ruststand¸ liepen de Fransen in de tweede helft uit naar een riante 3-0 voorsprong. Deventer wist nog terug te knokken naar 3-2¸ maar een overwinning zat er niet meer in. In de strijd om de bronzen plak verloor Deventer vervolgens van het stugge Palermo met 4-3. Conde sur Vire moest in de finale zijn meerdere erkennen in Posilipo. De Italiaanse kampioen won de Europacup al eerder in 2002 en was nu met 3-1 te sterk voor de Fransen.

In de schaduw van Deventer viel Groningen met een elfde plaats net buiten de top tien. Bij de Dames won Liverpool voor het Franse Niagara.

Zie