Mamma Mia grote winnaar Vlaamse Musicalprijzen

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 26 september 2006

Mamma Mia! grote winnaar Vlaamse Musicalprijzen

Gisteravond is de succesvolle Vlaamse versie van de musical Mamma Mia! van Joop van den Ende Theaterproducties met zes nominaties de grote winnaar geworden van de Vlaamse Musicalprijzen. De voorstelling ontving de award voor Beste Musical door de jury gekozen en Beste Musical door het publiek gekozen. Vera Mann ontving een award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor de rol van Donna. Myriam Bronzwaar kreeg een award voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor de rol van Tanja. De award voor Beste Mannelijke Bijrol ging naar Mark Tijsmans voor zijn vertolking van de rol van Harrie. De song 'De Winnaar Heeft De Macht' werd onderscheiden voor Beste Song In Een Musical.

Mamma Mia! was te zien van 7 maart tot en met 2 juli 2006 in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Na de speelperiode in het Scheveningse Circustheater zal in dit theater vanaf 20 januari 2007 Beauty and the Beast te zien zijn.

Mamma Mia! werd in Nederland ook al onderscheiden met diverse awards, waaronder de publieksprijs en de award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Simone Kleinsma) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Céline Purcell). De muscial waarin 22 ABBA songs zijn verwerkt, vertelt het komische en levendige liefdesverhaal van Donna, een alleenstaande moeder. Haar dochter Sophie staat op het punt te trouwen terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie die door haar echte vader 'weggeven' wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is.


Noot voor de redactie/