Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Drie man opgepakt na vechtpartij

Publicatiedatum: 26-9-2006 14:30:40

Arnhem - Op de Oude Oeverstraat in het centrum van Arnhem heeft de politie maandagmiddag drie Arnhemmers opgepakt na een vechtpartij. Twee van hen, 23 en 29 jaar oud, worden verdacht van onder meer openlijke geweldpleging en mishandeling. De derde, een 36-jarige man, wordt verdacht van bedreiging met een mes.

Even voor vijf uur werd bij de politie een vechtpartij tussen enkele personen gemeld op de Oude Oeverstraat. Agenten troffen daar even later de drie Arnhemmers. De 36-jarige zou volgens de twee anderen gedreigd hebben met een mes en werd vervolgens aangehouden. De man bleek echter gewond. Nadat hem daarnaar gevraagd werd verklaarde de man dat hij door de twee anderen zou zijn belaagd en dat ze zijn geld hadden willen afnemen. Vervolgens zou er door het duo zijn geslagen en geschopt. Een van hen zou daarbij volgens het slachtoffer een kettingslot hebben gebruikt. Daarop werden de twee andere mannen ook aangehouden. Het trio is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Scholier aangehouden na vechtpartij op school

Publicatiedatum: 26-9-2006 14:29:30

Arnhem - De Arnhemse politie heeft maandagmiddag op een middelbare school in die stad een vijftienjarige scholier aangehouden wegens mishandeling. De jongen wordt ervan verdacht een andere scholier, een leeftijdsgenoot, te hebben mishandeld bij een vechtpartij. Leerkrachten haalden de jongens uit elkaar en waarschuwden de politie. Volgens het slachtoffer, dat op het eerste gezicht geen ernstige verwondingen leek te hebben opgelopen, zou hij door de ander geslagen zijn omdat hij diens neef gepest zou hebben. De verdachte jongen werd vervolgens aangehouden en is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. Beide leerlingen waren afkomstig uit Arnhem.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw en jongen naar ziekenhuis na botsing

Publicatiedatum: 26-9-2006 14:28:43

Arnhem - Een 37-jarige fietsster uit Amsterdam haar duopassagier, een 15-jarige jongen, zijn maandagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat ze betrokken waren bij een botsing op de Rosendaalseweg in Arnhem. De vrouw reed samen met de jongen op een fiets de Rosendaalseweg af. Ter hoogte van de kruising met de Bronbeeklaan reed plotseling een auto, bestuurd door een 33-jarige Arnhemse, de weg op. De fietsster, die vanwege een helling een aanzienlijke snelheid had, kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste in de flank van de wagen. De automobiliste was met de schrik vrijgekomen. De politie verdenkt de Arnhemse ervan geen voorrang te hebben verleend. Beide slachtoffers bleken na controle in het ziekenhuis geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen en zijn inmiddels weer ontslagen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer wegens huiselijk geweld aangehouden

Publicatiedatum: 26-9-2006 14:27:55

Arnhem - In de Arnhemse wijk 't Broek heeft de politie maandagmiddag een 39-jarige bewoner aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 35-jarige echtgenote te hebben geslagen. De twee kregen rond één uur ruzie in de echtelijke woning naar aanleiding van een discussie over geld. De man zou zijn vrouw vervolgens bij de haren hebben gepakt en hebben geslagen. Ook zou hij haar hardhandig tegen een muur hebben gegooid, aldus de verklaring van het slachtoffer. Na het voorval belde de vrouw de politie die de man meenam. De vrouw was lichtgewond geraakt en deed aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij ontdekt in winkelpand

Publicatiedatum: 26-9-2006 14:27:11

Doesburg - In winkelpand in het centrum van Doesburg heeft de politie maandagochtend een hennepkwekerij ontdekt. De eigenaar, een 38-jarige man uit Ede, werd daarbij aangehouden. De politie was getipt over de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij en besloot maandag tot een onderzoek. In de kelder van de winkel stuitten de agenten op de kwekerij. De planten bleken echter al te zijn geoogst. De politie vermoedt dat er ruim 450 planten moeten hebben gestaan. Volgens het energiebedrijf was er op een gevaarlijke manier stroom afgetapt en is de stroommeter uit het pand gehaald. De Edenaar is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---