Deltion College


Deltion College schoolt Kroaten bij

Maatwerk voor Kroatische medewerkers van internationale reder Feederlines. 13 Kroaten volgen vanaf 25 september een nautische bijscholingscursus aan het Deltion College. Theorie- en praktijklessen wisselen elkaar af bij de Zeevaartafdeling aan de locatie Blaloweg.

Internationale reder Feederlines gaat de activiteiten op nautisch gebied uitbreiden. De schepen worden groter en kunnen meer vracht vervoeren. Daarom heeft het bedrijf personeel nodig met de juiste diploma's om op deze schepen te mogen varen. Feederlines kiest voor het bijscholen van hun werknemers. "Wij hebben genoeg medewerkers met de juiste kwaliteit en capaciteit, maar zij hebben niet de juiste papieren", vertelt dhr. J. Stienstra, Crewmanager van Feederlines. "Het is een verspilling van menskapitaal als we onze medewerkers niet de kans geven om door te stromen in rang."

De cursus is een upgrade tot Officer of Watch all ships. De cursus wordt in het Engels verzorgd door ervaren trainers en leraren van Deltion. "Er zijn niet veel zeevaartscholen die onze buitenlandse medewerkers kunnen bijscholen. Deltion heeft al eerder een maatwerktraject aangeboden en dat is ons uitstekend bevallen. De opzet van de cursus is geheel afgestemd op onze Kroatische medewerkers", aldus dhr. Stienstra.

Dit maatwerktraject is mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking tussen Training & Advies, Feederlines en team Zeevaart. Binnen het Deltion College vormt Training & Advies het loket voor de bedrijven- en instellingenmarkt op het gebied van bedrijfstrainingen, cursussen en adviestrajecten.

Datum: 26-09-2006

---