Politieberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 26-09-2006

Verkeerscontrole

AMERSFOORT - De politie heeft maandag tussen 20.00 en 20.45 uur een rijdende verkeerscontrole gehouden op diverse locaties in Amersfoort. Daarbij werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Wel kregen vier fietsers een bekeuring omdat ze zonder verlichting reden.

Vrouw beroofd van tas

AMERSFOORT - Een vrouw uit Leusden is maandagavond op de Heiligenbergerweg beroofd van haar tas. De vrouw fietste omstreeks 21.40 uur met een andere vrouw achterop langs het Elisabethziekenhuis in de richting van Leusden. Voorbij de Haydnstraat zag zij aan weerszijden van het fietspad een jongen staan. Een van de twee greep haar tas en rende weg. Hij stak de Heiligenbergweg over en rende achterlangs een flatgebouw naar de Haydnstraat. De andere jongen rende dezelfde kant op, maar ging voor de flat langs.

Het gaat om twee jongens van circa 16 of 17 jaar oud met een lichtgetinte huiskleur. De jongen die de tas wegnam, is circa 1.70 meter lang, heeft warrig haar en een grote neus en droeg zwarte trainingskleding en een zwarte bodywarmer. De andere jongen is iets langer en droeg donkere trainingskleding met lichtkleurige mouwen.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 - 88 44.

Poging diefstal met geweld

HOOGLAND - Een vrouw uit Amersfoort is maandagmiddag het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. Daarbij gebruikte de dader ook geweld tegen de vrouw.

Omstreeks 14.45 uur fietste de vrouw over de Hamseweg toen ze werd ingehaald door een man op een snorfiets die haar tas pakte. Toen de vrouw hard begon te gillen, sloeg de man haar tegen het hoofd. Kennelijk schrok hij er zelf van, want direct daarop liet hij de tas los, keerde zijn snorfiets en reed weg in de richting van Schothorst.

Het gaat om een man van 16 tot 18 jaar oud, met een lichtgetinte huidskleur en kort zwart haar. Hij droeg een zwart bomberjack met bruine bontkraag en een blauwe spijkerbroek. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 - 88 44.

Verkeerscontrole

HOOGLAND - Naar aanleiding van klachten van winkeliers en omwonenden over het fietsgedrag van de jeugd, heeft de politie maandagmiddag gecontroleerd op de Hamseweg. Agenten schreven elf bekeuringen uit: negen voor rijden door rood en twee voor fietsen op de stoep. De buurt had geklaagd dat er vaak over de stoep wordt gefietst en dat de jongeren ook met meer dan twee personen naast elkaar fietsen.