Gemeente Arnhem

Herstel verkeer- en parkeersituatie voormalig prostitutiegebied Spijkerkwartier (26-09-06)
Tussen 25 september en 23 oktober 2006 vinden er in het Spijkerkwartier werkzaamheden plaats om de oude verkeer- en parkeersituatie zoveel mogelijk terug te brengen in het voormalige prostitutiegebied. Nu de prostitutie uit het gebied is verdwenen, vindt de gemeente Arnhem het van belang de wijk weer normaal toegankelijk te maken voor iedereen.

Vanaf 1998 zijn er in het Spijkerkwartier verschillende maatregelen genomen om de overlast van het verkeer terug te dringen en het rondjes rijden tegen te gaan. Deze maatregelen varieerden van het afsluiten van straten tot het verlenen van parkeervergunningen met bijbehorende parkeerbeugels. De destijds noodzakelijke maatregelen worden nu voor een groot deel teruggedraaid.

Verkeersmaatregelen
De gemeente treft de volgende verkeersmaatregelen om de wijk weer toegankelijk te maken:

- De elektronisch beweegbare palen in de Spijkerstraat en de Driekoningendwarsstraat en de C.A. Thiemestraat zijn buiten werking gesteld. De palen, incl. de bijbehorende bekabeling en bebording worden verwijderd.

- In de C.A. Thiemestraat blijft de weg nog wel afgesloten. Hier komt een gewone wegneembare paal terug.

- De doorgangen van de Hertogstraat naar de Driekoningenstraat worden weer open gemaakt.

Parkeermaatregelen

- Het systeem van parkeerbeugels komt geheel te vervallen. Eigenaren van parkeerbeugels moeten de sleutel hiervoor inleveren. Hiervoor in de plaats komen algemene vergunninghouderplaatsen (sector6).
- Het parkeren voor vergunningshouders blijft gehandhaafd en wordt uitgebreid.

- De afsluiting van de twee parkeerterreinen in de C.A. Thiemestraat vervalt. Deze parkeerterreinen worden algemene toegankelijke plaatsen voor vergunninghouders (sector 6).

Nader overleg
Eind 2006 wil de gemeente een nieuw verkeerscirculatieplan voor het gehele Spijkerkwartier vaststellen. Voor een aantal maatregelen in het voormalige prostitutiegebied die nu niet worden hersteld, is nog nader overleg en onderzoek nodig. Deze komen later in het totale verkeerscirculatieplan voor het Spijkerkwartier aan de orde. Het gaat hierbij om:

- Afsluiting C.A. Thiemestraat/Dullertstraat
- Weghalen afsluiting Dullertstraat (zijde Emmastraat)

OneStat.com Web Analytics