Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 26 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 26-09-2006

Met: inbraken, hennep en ongeval

Bromfietser met hoofdletsel

Zaandam, maandag 25 september 2006, 21:42 uur.

Een 36-jarige bromfietser uit Zaandam is gewond geraakt nadat hij op de Provincialeweg tegen een paaltje was gereden. De man werd per ambulance met vermoedelijk ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De bromfiets werd voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De Zaandammer heeft waarschijnlijk zonder helm gereden en hij liet later telefonisch weten dat hij een zware hersenschudding had en verwondingen aan zijn gezicht.

Inbraak bedrijf

Purmerend, maandag 25 september 2006, 23:11 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak aan het Netwerk. Vermoedelijk even na elf uur 's avonds werd een ruit vernield zodat een raam kon worden geopend. Eenmaal binnen werden vijf computers met bijbehorende beeldschermen weggenomen. De afdeling Forensische Opsporing doet onderzoek naar de achtergelaten sporen.

Inbraak molen

Zaandam, dinsdag 26 september 2006, 08:36 uur.

Een molen aan de Kalverringdijk op de Zaanse Schans wordt op sporen onderzocht door Forensische Opsporing omdat er is ingebroken. Er werd geprobeerd twee deuren te forceren. Toen dit niet lukte werd een raam vernield waardoor men naar binnen ging. Uit de molen werd een kleine hoeveelheid geld en een laptop-computer meegenomen. Ook een bouwkeet bij een molen in aanbouw bleek opengebroken. Of hier ook iets is meegenomen is nog niet bekend.

Hennep

Landsmeer, dinsdag 26 september 2006, 09:11 uur.

De politie heeft naar aanleiding van anonieme tips op de Roerdompstraat in een schuur een hennepplantage aangetroffen. Een 53-jarige vrouw uit Almere, die in de woning aanwezig was, werd aangehouden. In totaal werden 130 planten aangetroffen. De apparatuur en planten werden ter vernietiging in beslag genomen. Het energiebedrijf heeft de elektriciteit afgesloten.

Edam, maandag 25 september 2006, 15:55 uur.

In een loods op de Beitelstraat heeft de politie een caravan aangetroffen waarin 38 hennepplanten stonden te groeien. De verlichting, andere apparatuur en planten werden ter vernietiging in beslag genomen. De eigenaar van de loods was in de veronderstelling dat hij de ruimte aan een bakker had verhuurd. Toen de huur vervolgens enige maanden niet werd voldaan werd samen met de politie binnen gekeken. Naar de huurder wordt een nader onderzoek ingesteld.

Automobilist aangehouden

Zaandam, maandag 25 september 2006, 15:30 uur.

Surveillerende agenten hebben op de Vermiljoenweg een 39-jarige automobilist zonder bekende woonplaats aangehouden. De personenauto bleek bij controle niet verzekerd en de APK was niet meer geldig. Er stond nog een bedrag van ruim 500 aan achterstallige boetes open en een andere politieregio verzocht de aanhouding van de man omdat hij wordt verdacht van een mishandeling. De man werd overgebracht naar een bureau in Amsterdam.